Прочитај ми чланак

ШОК ПОРАЗ ДЕНВЕРА: Харден гура Јокића из плеј-офа

0

Жесток ударац задао је Џејмс Харден екипи Денвера, полагањем 2.4 секунде пре краја меча за победу Хјустона – 125:124.

Никола Јокић је поново имао одличан учинак, умало трипл-дабл, од 22 поена, 13 скокова и 8 асистенција, ефикаснији од њега код Денвера су били Харис са 28 и Бартон са 24 поена, али слава је ипак припала Џејму Хардену, који је имао 39 поена, седам скокова и 11 асистенција.

Getty Images

Нагетси ће сада имати великих проблема да сачувају место које води у плеј-оф, јер имају скор 33-37, док је највећу добитник дуела Хјустона и Денвера заправо Портланд, који има далеко лакши распоред од Нагетса до краја лигашког дела и са тренутним скором 32-37 може да се нада месту међу осам најбољих екипа Запада. Отежавајућа околност за Денвер јесте и то што већ у наредном месту играју са Кливлендом и већ тада би могли да препусте осмо место Блејзерсима.

Денвер је поражен у шок завршници меча, у којем је домаћин добро кренуо у првој четвртини, затим су гости у другом периоду узвратили истом мером, а права драма виђена је у самом финишу меча.

 

Нелсон је, наиме, при вођству Денвера од 124:123 шутирао из тешке позиције и промашио читав кош, лопту је зграбио Харден, протрчао све играче Денвера, и полагањем окренуо резултат у корист Хјустон – 125:124.

 

До краја је остало 2.4 секунде, Јокић је лопту у игру убацио са стране, одиграо је на Пламлија којег је чувао Харден и омео га да лопту пошаље у кош.