Прочитај ми чланак

Сатанисти траже забрану физичког кажњавања у школама

0

Сатанистички храм планира да постави билборде поред сваке школе која практикује батине као вид казне за непослушне ученике

 

СЛЕДБЕНИЦИ америчке цркве Сатанистички хрампокренули су кампању за забрану телесног кажњавања у школама.

Организација је, у оквиру своје кампање за заштиту деце, поставила огроман билборд у Спрингтауну, у савезној држави Текас.На билборду је исписана порука: „Никад више немој бити ударен у школи. Оствари своја верска права“.

Овај градић на југу САД доспео је на насловне стране свих новина 2012. године, када је заменик директора ударио по задњици две ученице узраста 15 и 16 година.

Док је телесно кажњавање још увек легално у Тексасу уз сагласност родитеља, у то време, наставник је могао физички да казни само ученика истог пола. Управни одбор школе је касније променио политику како би се омогућило наставницима супротног пола да примене казне, под условом да тонаставник истог пола надзире.

Билборд Сатанистичког храма је очигледно лоше примљенкод неких мештана,који су га срушили само дан после његовог постављања. Сатанистичка група каже да ће да га обновии планира да постави исте билборде у близини школа који још увек практикују телесно кажњавање.

Према одлуци Врховног суда САД из 1977. године, физичко кажњавање у школама је законито свугде где није експлицитно стављено ван закона од стране локалних власти. Укупно, у 19 америчких савезних држава батине су легалан начин кажњавања у школи.