Прочитај ми чланак

МАРКО ГРУЈИЋ НЕЋЕ У ДИНАМО: Ја да идем у Загреб? Никад!

0

У Загреб сигурно нећу отићи. Пре неколико дана ме је тражио и Бетис, али Ливерпул рачуна на мене, а и ја желим да оставим траг на Енфилду, каже наш фудбалер

Марко Грујић нема намеру да иде у загребачки Динамо!

(Фото: ФК Црвена Звезда)

Млади фудбалер веома добро зна шта о њему мисли газда Динама Здравко Мамић, али као дете Црвене звезде и као момак пред којим је светла будућност у Ливерпулу не жели да направи корак уназад. Грујић уважава Динамо и Мамића, међутим, не види ни промил шансе да прихвати позив из Загреба.

Подршка Ливерпула

– У Динамо сигурно нећу отићи. Никада – био је јасан Марко Грујић у изјави за Курир, да би потом додао:

– И зимус сам имао понуду из Шпаније да одем на позајмицу на шест месеци. Ливерпул и ја смо их одбили. Радило се о Бетису, клубу који игра у Примери. Ливерпул рачуна на мене, а ја желим да оставим траг на Енфилду.

Марко Грујић одсуствовао је са терена више месеци, али опоравио се од повреде. Како Курир сазнаје, тренер Ливерпула Јирген Клоп планира да му укаже шансу на некој од наредне две утакмице Премијер лиге. Хоће ли то бити против Манчестер ситија у недељу или у градском дербију против Евертона 1. априла, одлучиће немачки стручњак. Млади Србин је прошлог викенда био најбољи играч у победи над Челсијем, кад је реч о младим тимовима два клуба.

– Полако се враћам на терен после повређивања. То је добро, иако сам имао нешто слабије издање у другом полувремену против Челсија. У клубу ми кажу да је то нормално с обзиром на околности. Спреман сам, то је најважније, па и за мечеве у Премијер лиги – рекао је Грујић.

Спреман за Србију

Нови селектор младе репрезентације Србије Ненад Лалатовић позвао је Грујића за наредне пријатељске утакмице против Шведске и Словачке, које ће бити игране 24. и 28. марта, а послужиће као припреме за Европско првенство у Пољској у јуну.

Млади тимови
ДОБИО „ДЕСЕТКУ“ ЛИВЕРПУЛА

Марко Грујић је у дуелу младих тимова Ливерпула и Челсија носио „десетку“ на леђима, број који не преферира превише, пошто у Ливерпулу носи број 16, а Звезди је имао „осмицу“.

– Није први пут да сам носио „десетку“ кад су млади тимови у питању. Ово је већ четврти пут (смех). Искрено, нисам неки љубитељ „десетке“, мада сам је добио јер сам играо плејмејкера. Моја је „осмица“, она је и даље у мом срцу – открио је Марко Грујић.