Прочитај ми чланак

СРБИ, верујете ли Вучићу да сте лењи, глупи и неспособни?

0

Ово су питања од чијих одговора зависи исход председничких избора, пише "Време".

Ко не воли Вучића – издајник?

Верујете ли режимским таблоидима да су противкандидати Александра Вучића убице, разбојници и издајници? У истом контексту: сматрате ли да бивши заштитник грађана, бивши министар спољних послова, бивши министар економије и два народна посланика у актуелном сазиву Скупштине спремају крвопролиће током првог изборног круга?

Верујете ли да превожење партијске војске са једног на други митинг широм Србије представља општенародну подршку? Да ли сте убеђени да у нормални изборни процес спадају кратко подшишани момци у тренеркама и црним џиповима, тројке на вратима стана које траже сигуран глас и захтеви на радном месту да гласате како вам кажу и обезбедите још пет или више „капиларних“ гласача?

Прича о корупцији, а Карић му иза леђа

Верујете ли Вучићу када говори о борби против криминала и корупције док му иза леђа – као коалициони партнер – стоји Богољуб Карић, човек који се у земљу вратио тек након застаревања оптужби за привредни криминал?

Колико се осећате сигурни када већ годину дана нису расветљена „фантомска“ малтретирања грађана и рушења у Савамали, односно, суспензија правног поретка у делу Београда. И када смо код тога, како вам делује опстанак Синише Малог на месту градоначелника и извештај Агенције за борбу против корупције о његових двадесет и девет некретнина?

Хоће ли ваша деца живети боље од вас?

Верујете ли да су радници у пеленама, док раде за двадесетак хиљада динара без икаквих права, показатељ просперитета? А отварање контејнера, семафора и сваког асфалтираног квадратног метра – економски подвизи?

У каквом су односу премијерово хвалисање привредним успесима на конференцијама за штампу са вашим новчаником? Како живите? Шта вам се чини – хоће ли ваша деца живети боље од вас?

Како вам изгледају похвале и подршка из света с којима премијер толико маше? И шта мислите да ли стижу услед фасцинације Вучићем или због беспоговорног изласка у сусрет њиховим политичким и економским интересима, зависно од коњуктуре на међународној сцени?

Од одговора на ова питања и још бројна друга зависи исход председничких избора.