Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ ХАРА НБA ЛИГОМ – пети трипл-дабл у сезони!

0

Српски кошаркаш Никола Јокић наставио је да доминира НБA лигом уписавши пети трипл-дабл у сезони.

Јокић је поново био најбољи појединац у редовима Денвера, а овога пута водио је свој тим до тријумфа над Лос Aнђелес Клиперсима, резултатом 129:114.

Момак из Сомбора је на паркету провео нешто више од пола сата и за то време постигао 17 поена (7-12 шут из игре, 3-3 пенали), уз 14 скокова и 11 асистенција.

Већ на полувремену Нагетси су имали 13 поена предност, да би после фантастичне треће четвртине у којој су убацили 44 поена дошли и до максималних +23. Тада је сусрет решен, а гости су у последњих 12 минута успели да ублаже катастрофу.

Најефикаснији код домаћима био је Вил Бартон са 35 поена, одличан је био и Гери Херис са 20, док је сјајну подршку Јокићу пружио Мејсон Пламли – 10 поена, 10 скокова и 6 асистенција.

Са друге стране, у редовима Клиперса није било Блејка Грифина који је одмарао, а највише се истакао Крис Пол са 18 поена и 14 успешних додавања, док је четири поена више додао Џеј-Џеј Редик.

Након овог тријумфа екипа Мајка Мелоуна задржала је осмо место на Западу које води у плеј-оф са скором 33-35, уз три тријумфа више од првог пратиоца Портланда.