Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ УСПЕХ СРПСКОГ ГОЛФЕРА: Илија громовник у светској елити

0

Осам најбољих светских ударача у голфу такмичиће се у првом издању Светске лонг дриве серије која почиње 16. марта у Дубаију и Србију ће представљати Илија Ђурђевић.

Лонг дриве се у голфу сматра еквивалентом такмичења у закуцавањима у кошарци и циљ је да се лоптица удари што даље.

Ђурђевић је на Мастерсу на Новом Зеланду крајем прошле године заузео пето место у коначном пласману и овај пут се нада још бољем резултату.

-Осећам се добро, биће добро такмичење, поготово што на њему учествују имена као што су актуелни светски шампион Џо Милер, Бред Пирмен из Енглеске, Тим Бурк и други. Конкуренција је врло јака, то је осам најбољих на свету и ја се надам да ће сви да уживају у овом нашем такмичењу и ја ћу пробати да победим за Србију – рекао је Ђурђевић.

Вероватно главни фаворит на такмичењу биће Британац Џо Милер, који је актуелни и двоструки светски лонг дриве шампион.

Британија ће имати још двојицу представника, Лукаса Дорнана (актуелни британски шампион) и Бреда Пирмана (бивши британски шампион). На такмичењу учествују и тројица Американаца, Тим Бурк (двоструки бивши светски шампион), Морис Ален (двоструки европски шампион) и Рајан Стинберг (светски вицешампион), као и Швеђанин Емил Розберг (скандинавски шампион).

Прво такмичење биће одржано од 16. до 17. марта на Џумеира голф естејтс теренима у Дубаију.

После тога, серија се сели у Велику Британију, затим се враћа у Азију, да би се последње такмичење одржало у Сједињеним Америчким Државама.