Прочитај ми чланак

ЛУКА МАКСИМОВИЋ (БЕЛИ): Гејеви у Србији би требало да усвајају децу

0

- Снимамо како бисмо разбили предрасуде о људима другог сексуалног опредељења... Да то нису људи који су пали са Марса, него да су обични, нормални, луди, добри, лепи, ружни, јаки, слаби као и људи хетеросексуалног опредељења - рекао је Лука Максимовић

Група младих људи из Младеновца решила је да на несвакидашњи начин представи проблем са којим се сусрећу припадници мањинских група, у овом случају, хомосексуалци. Они су снимили серију под називом “Геј пар из Шумадије“, пише Младеновац инфо.

Printskrin: Youtube/Sarmuprobonisi TV

Радња ове серије се врти око два младића, хомосексуалца, који проналазе “напуштено” дете и решени су у томе да га усвоје. Међутим, та жеља изискује велика одрицања и сукобљавање са ставовима и мишљењима околине.

Пре две недеље, на Јутјуб налогу Сармупробониси ТВ је објављена прва епизода серијала “Геј пар из Шумадије” и за сада има завидних скоро осам и по хиљада прегледа. Друга епизода је објављена данас.

На питање који је циљ прављења овакве “серије”, један од главних протагониста и идејни творац серијала Лука Максимовић каже:

Снимамо како бисмо разбили предрасуде о људима другог сексуалног опредељења… Да то нису људи који су пали са Марса, него да су обични, нормални, луди, добри, лепи, ружни, јаки, слаби као и људи хетеросексуалног опредељења.

Да ли се оваква “серија” може сматрати неком врстом провокације у Србији? Одговор оставите у коментару.

Погледајте снимак “Геј пар из Шумадије”: