Прочитај ми чланак

„ГРЕОТЕЕ… ОВО ДА ПРЕДСТАВЉА ЦРНУ ГОРУ?“: За кога би Његош навијао на Евровизији

0

Како је реаговао део црногорске јавности на песму и спот тамошњег представника Славка Калезића и како је он на то одговорио.

Црногорски представник на 62. такмичењу за Песму Евровизије у Кијеву биће Славко Калезић, који ће се такмичити са песмом „Спejс“.

Откако се појавила, ова песма изазвала је лавине коментара – посебно када се појавио и спот – а неки од њих били су, рецимо: „Његош се у гробу преврће“, „Греотее… Ово да представља Црну Гору? Ово је срамота“, „Из Црне Горе сам и посрамљен… Национални црногорски емитер га је послао у Украјину, а не гласови публике“.

Певач и глумац Црногорског народног позоришта навео је у отвореном писму да га не дотичу такви коментари.

„Његош, да је жив, истински би ме подржао. Ви који га помињете, ако сте читали ‘Горски вијенац’ или ‘Ноћ скупља вијека’, треба да знате да је он био изузетан мислилац и емпата. Препун симболике и животне енергије. Његош, да је жив, уживао би у таленту и мисији свог земљака и био поносан што га представљам у свијету. A ових дана свједочимо писања цијелог свијета о мојој маленкости. О Славку (Благојев и Зденкин) Калезићу из Бјелопавлића“, навео је Калезић.