Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Вучић није страначки кандидат, он је кандидат народа

0

- Једини циљ и једина политика коју остали кандидати на изборима имају је да се сруши Aлександар Вучић, али да се не преузима одговорност - сматра Дачић

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је у Зрењанину да Aлександар Вућић на предстојећим председничким изборима није страначки кандидат, већ кандидат народа, односно свих грађана Србије, који гарантује да ће Србија бити цењена и поштована у свету.

Дачић је на предизборној конвенцији одржаној у сали Дома културе рекао да је интерес грађана да Србија буде цењена и поштована у свету, а да победа Aлександра Вучића на председничким изборима гарантује да ће Србија то и бити.

– Читам данас да је Саша Јанковић рекао да је Вучић сусрет са Aнгелом Меркел платио тиме да сада Тачи може да каже да имовина на Косову није српска. Нешто слично говори и Вук Јеремић, а подсећам вас да су они изникли из заједничког ДОС-овског језгра и да су љубили руке Медлин Олбрајт – рекао је Дачић.

Према његовим речима, једини циљ и једина политика коју остали кандидати на изборима имају је да се сруши Aлександар Вучић, али да се не преузима одговорност.

Дачић је нагласио да је на предстојећим изборима главно питање хоће ли Србија да иде напред или ће дозволити да се сруши све оно што се градило од 2012. године.

Он је рекао да Србија за време власти ДОС-а није била призната у свету, а да су власти у Србији са међународном заједницом “разговарали телефоном који није имао микрофон већ само слушалицу, јер микрофон није ни требао, пошто нико није желео да слуша шта они говоре”.

Дачић је позвао бираче да гласају за Aлександра Вучића рекавши да ову утакмицу не треба схватити олако и да како се изразио, и Барселона морала да да гол и шест голова да би победила.

– Можда ће ми неко замерити, али морам да кажем да је по неким потезима Бели Прелетачевић академик за ове друге – рекао је Дачић и поновио да је једина политика свих осталих кандидата да мрзе Aлександра Вучића, али и да, како је казао, мрзе интересе Србије.

Обраћајући се члановима и присталицама СПС-а Дачић је рекао да су му као председнику странке многи замерали зашто је СПС подржао Вучића упозоравајући да ће странка тако изгубити идентитет.

– Нећемо изгубити идентитет, јер нећемо гласати за туђег кандидата, већ ћемо гласати за свог кандидата, а Aлександар Вучић је наш кандидат и позивам све који би гласасли за мене на овим изборима да свој глас дају нашем кандидату Aлександру Вучићу – закључио је Дачић.

Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов рекао је да на предстојећим изборима постоји само један избор за Србију, а то је Aлександар Вучић уколико, како је рекао, не желимо да се вратимо у време паљења Народне скупштине или пљачкашке приватизације.

– Главна замерка Aлександру Вучићу коју имају његови противкандидати је то што није исправио све оно што су они усвињили, што није отворио све фабрике које су они затворили и што није запослио све оне који су за њихово време посао изгубили – рекао је Јованов.

Према његовим речима у актуелној предизборној кампањи, кандидати опозиције не желе да одговоре на питање одакле им паре за кампању и шта су обећали заузврат онима који су им те паре дали.

– Немамо ми бољи и рационалнији избор од Aлександра Вучића. `Aјде да им покажемо да нећемо дозволити да нас вешају на бандере, да нам пуцају у главу и лупају шамаре – рекао је Јованов.

Председник покрајинског одбора СПС Душан Бајатовић истакао је да су на листи која подржава Aлександра Вучића и Срби и Мађари и Словаци и Бошњаци и припадници свих националности.

Према његовим речима, на овим изборима постоји концепт само две кандидатуре. Једна кандидатура је Aлександра Вучића, који је јединствено подржан и који, како је рекао Бајатовић, једнако храбро повлачи и популарне и непопуларне потезе.

Други концепт, по његовим речима, је концепт који за политички програм има само једно, а то је да су против Вучића.

Бајатовић је рекао да тај други концепт заступају снаге које су 5. октобра палиле Скупштину и које су са Косова протерале Уједињене нације и довеле Еулекс.

– Кандидатура која гура Србију напред је кандидатура Aлександра Вучића, који иде и код Aнгеле Меркел, а ићи ће и код Путина и кога уважава цела међународна заједница. Ми Србију подижемо и политички и економски. Ми смо преузели одговорност и тражимо политичку стабилност до 2020. године, а онда нека нас на парламентарним изборима народ оцени – казао је Бајатовић.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић рекао је да је Србија лидер западног Балкана и да то обавезује да Србију води најбољи, онај кога примају светски лидери и на истоку и на западу, а то је, како је казао, једино Aлександар Вучић.

Председник градског одбора СПС Зрењанин, Жељко Малушић, рекао је да данашња предизборна конвенција показује колико је успешна коалициона сарадња у Зрењанину између СПС-а и СНС-а, истакавши да та сарадња може бити пример многима у Србији.

Председник покрајинског одбора Љајићевог СДПС-а Ненад Иванишевић нагласио је да предстојећи избори неће бити нимало лаки и да, како је рекао, “ништа није завршено”.

– Од прекјуче имамо неке који сматрају да су избори у Србији циркус и да Србију треба да предводе циркусанти, али ми мислимо да је Србија озбиљна земља и да треба да је воде најбољи, а најбољи је Aлександар Вучић – истакао је Иванишевић.