Прочитај ми чланак

РАСПАД СИСТЕМА: Рукометашице дошле, а селектора нема!

0

Међу репрезентативкама се након две и по године поново нашла Сања Дамњановић, која није превише изненађена збрком око селектора.

Најбоље рукометашице Србије дошле су на окупљање репрезентације у понедељак, али их селектор није дочекао јер – селектора нема! Девојке које очекују ЕХФ недеља и пријатељске утакмице с Македонијом РСС није обавестио о постојању било каквог проблема, већ их је хаос затекао на лицу места.

Према речима председника Рукометног савеза Србије Божидара Ђурковића, не постоји никаква већа компликација у целој причи, већ је, како каже, низ околности довео до ове крајње неуобичајене ситуације.

– Девојке ће у Македонији водити помоћни тренер Живојин Максић. Драгица Ђурић је због приватних обавеза морала да откаже. Нови селектор биће изабран у наредном периоду, не зна се још ко ће то бити… Можда и распишемо конкурс – рекао је Ђурковић за Курир.

Једина лепа вест у целој збрци је да се међу наше репрезентативке вратила Сања Дамњановић, које није било две и по године. Сања је о ситуацији са селектором сазнала из новина.

– Очекивала сам овакво нешто јер сам читала у новинама о томе да се појавио неки проблем на заседању Управног одбора приликом именовања новог селектора. Нисам превише изненађена, код нас на Балкану је све могуће. Решиће се то, а ми до тада тренирамо с Максом (Живојин Максић, прим. нов.) – рекла је Дамњановићева за Курир.

На списку националног тима нашла се и Андреа Лекић, која из приватних разлога није могла да дође на окупљање.

Сања
ЛЕПО ЈЕ ВРАТИТИ СЕ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

Један од најбољих бекова света Сања Дамњановић за Курир је рекла да су све лоше ствари остале у прошлости и да је лепо опет бити део националног тима.

– Вратила сам се после скоро две и по године и уверила сам се да време стварно лети. Лепо је опет бити ту, лоше ствари сам оставила иза себе и кад сам добила позив, уредно сам се одазвала. Сада се поново привикавам на репрезентацију и све је океј – казала је Дамњановићева.