Прочитај ми чланак

ПОДГОРИЦА: Мајке започеле штрајк глађу испред парламента

0

Кориснице наканада за троје и више деце, које већ 13 дана протестују због смањења накнада, започеле су данас испред црногорског парламента штрајк глађу

Кориснице наканада за троје и више деце, које већ 13 дана протестују због смањења накнада, започеле су данас испред црногорског парламента штрајк глађу.

Оне су још једном позвале Владу и Скупштину Црне Горе да повуку закон којим је предвиђено смањење накнада, а представница мајки Жељка Савковић казала је да не би долазиле 13 дана да су желеле да одустану, преноси РТЦГ.

„Оно што нам даје ветар у леђа су њихове небулозне изјаве. Уставни суд може да донесе само једну одлуку. Хоћемо да се поштује закон. Једном стечено право не може опет бити дато на гласање. Чекаћемо овде сваки дан“, рекла је Савковић.

Савковић је додала да је позвала сваку посланицу да се придружи мајкама у борби за њихово право, као и сваку активисткињу НВО сектора која се бори за људска права.

„Нека смање своје високе плате, нека лимитирају све плате које су преко 1.500 евра, нека не ударају на јадне и бедне накнаде мајкама“, рекла је Савковић.

Савковић је додала да ће прекинути протест, ако влада повуче закон којим је предвиђено смањење накнада за мајке са троје и више деце.