Прочитај ми чланак

Ердоган: Знамо Холандију, видели смо геноцид у Сребреници

0

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да је познато како се Холандија односи према цивилизацији и моралу кроз њену улогу у геноциду у Сребреници.

Према његовим речима, однос Холандије према министарској делегацији Турске, са министарком за породична питања Фатмом Бетил-Сајан-Кајом на челу, подсећање је на улогу коју је Холандија имала у геноциду над Бошњацима који је почињен 1995. године у Сребреници.

(AP Photo)

Ердоган је оптужио Холандију јер холандски батаљон мировних снага Уједињених нација није успео да заштити хиљаде муслимана убијених у Сребреници, пренео је АП.

“Холандија нас уопште није изненадила. Ми већ знамо за њихову ниску моралност, цивилизацијски ниво и манире. Знамо шта је њихова улога у геноциду у Сребреници. Нико не би требало да нам држи моралне лекције, нарочито не они који имају крваве руке“, рекао је Ердоган.

Холандија је, као и Немачка и Аустрија, заузела став да на својој територији не дозвољава турским политичарима да одржавају скупове подршке за предстојећи референдум о измени устава у априлу, којима би се Ергодану омогућило да прошири своја овлашћења.