Прочитај ми чланак

ОКОМ СТАТИСТИКЕ Са Јокићем на паркету, Денвер је бољи и од Голден Стејта!

0

Никола Јокић - центар о којем бруји НБА лига. Готово да нема дана да млади Србин не одушеви љубитеље кошарке. На његовим “крилима” Денвер игра све боље. Истина, један играч не чини тим, али када се “загребе” мало дубље потпуно је јасно да без Јокића Нагетси не би имали никакве шансе да се нађу у доигравању.

Вратимо се на ону чувену реплику – Статистика је као бикини, показује све, а ништа не открива… У многим кошаркашким случајевима, ова тврдња јесте истинита, али не када је реч о Николи Јокићу и Денверу. Бројке све јасно говоре!

У НБА лиги много пажње се придаје статистици, а са екипом тренера Мелоуна нема грешке – без младог Сомборца нису исти тим.

Према прорачунима, са Јокићем на паркету, у рачуници од 100 поседа (лопте), Денвер постиже 5,5 поена више од ривала. Са друге стране без Јокића у игри, на исто толико поседа, Нагетси су у минусу од 8,3 поена.

Када је наш центар на терену, Денвер на 100 поседа постиже 115,3 поена, и по том параметру, са Николом у игри, је бољи од екипе, која постиже највише поена у лиги, Голден Стејта (113,2 поена по мечу).

Јокић диригује игром Денвера, и када игра, 64,7 поена “златног грумења” по утакмици долази из асистенција. Са друге стране, без нашег центра та бројка износи 56,7 поена.

Статистика је увек “волела” Јокића… Ипак, он на терену ради све. Трчи, скаче, шутира и додаје – логично је да су његове колоне потпуно испуњене.