Прочитај ми чланак

И ове године без Дачића на Милошевићевом гробу

0

Високи политички функционери и грађани, положили су венце на гроб Слободана Милошевића (1941-2006) у дворишту његове породичне куће у Пожаревцу, поводом 11 година од његове смрти.

Први је пристигао министар рада и запошљавања, Александар Вулин, а за њим и Никола Шаиновић, члан ГО СПС-а, заједно са пожаревачким социјалистима, а онда и Војислав Шешељ и некадашњи јуловац, Милован Бојић.

ФОТО: Танјуг

-Својим животом и смрћу, Слободан Милошевић заслужио је љубав и наклоност грађана Србије. Он је изабран два пута за председника Србије и Југославије њиховом вољом, а не вољом страних амбасадора – казао је Вулин.

Никола Шаиновић изјавио је да су дошли како би се поклонили сенима Милошевића и како би се сетили страшних времена.

-Слободан Милошевић пружио је отпор притиску великих сила и тиме је постављен историјски камен, што је необорива чињеница. Увек ћу се сећати њега и свих оних који су дали живот за ову земљу – истакао је Шаиновић.

Војислав Шешељ рекао је да је са Милошевићем имао периоде и сукоба и сарадње, али да су у Хагу постали искрени пријатељи.

-Слободан Милошевић погинуо је у тамници хашког трибунала, бранећи отаџбину и српство – нагласио је Шешељ.

Гроб Слободана Милошевића дан раније посетио је и почасни предсседник СПС-а, Милутин Мркоњић. На гробу су се налазили и венци од чланова Милошевићеве породице. Један је био од супруге Мирјане, сина Марка и ћерке Марије, а други од снахе Милице Гајић и унука Марка.

Ни овога пута на годишњици Милошевићеве смрти није био лидер СПС-а, Ивица Дачић, мада се на митингу председничког кандидата Александра Вучића, одржаног два дана раније у Пожаревцу, причало да Дачић на њему није учествовао из разлога што се спрема да по први пут оде на Милошевићев гроб. Такође, није било ниједне делегације СНС-а, било локалне или централне, што чуди, када се зна да су Милошевићевој сахрани присуствовали актуелни председник Србије, Тома Николић, као и премијер Александар Вучић.