Прочитај ми чланак

Вучић: „Упалићемо светло“ на југу Србије

0

Кандидат владајућих странака за председника Србије Александар Вучић рекао је на предизборном митингу у Лесковцу ;да ће "новац ићи на југ Србије".

„Сваки пут када би држава звала у тешке подухвате, југ Србије би се одазивао без речи. Увек сте били уз своју државу, а када се све то заврши, други би добијали више од вас. Време се променило, новац ће ићи на југ Србије. Ја знам да људи тешко живе…Неко је пре 10, 15 година угасио светло на југу Србије. Наше је да упалимо светло, да људи могу да виде излаз из тунела“, рекао је Вучић.

Вучићев долазак на бину симпатизери и чланови странака владајућих странака у Лесковцу поздравили су узвицима „Вучић, Вучић“ и „Победа, победа“. Окупљени у пуној спортској хали у Лесковцу су носили страначке и државне заставе.

„Позивам све људе да изађу 2. априла да гласају главом и срцем, да гласају за мир и стабилност, за рад, рад и рад. Нећу да вам обећавам куле и градове. Живео Лесковац, југ Србије, живела Србија“, рекао је Вучић.

Рекао је да га највише вређа када присталице владајућих странака опозиција назива „сендвичарима“ и истакао да је његов циљ да противкандидатима не дозволи да земљу врате у време подела и додао да се није уплашио опозиције.

„Овом земљом неће управљати нико са стране, већ грађани Србије, то је мој завет овде пред вама“, рекао је Вучић и обећао да Србија неће увести санкције Русији.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је да Вучић мора да победи због стабилности динара и политичке стабилности у Србији, да деца у Србији не би ишла у рат и да млади остајали на југу Србије.

„Због стабилности динара, да чува динар као своју кућу, мора да победи Александар Вучић… Да деца живе са вама, да радите, да живите од свог рада“, рекао је Марковић и оценио да је аплауз за оно што је рекао „слаб“ и позивао присутне речима: „Ко ће да победи“, на шта су му они одговарали: „Вучић, Вучић“.

На скупу је говорио и градоначелник Лесковца, иначе истакнути члан СНС-а са југа Србије, Горан Цветановић.

„Сигуран сам да ћемо ми у Србији, а нарочито ми на југу, да дочекамо Ускрс у радости и весељу. Сви 2. априла треба да дамо глас за бржу, јачу и бољу Србију. Живела Србије, живео наш председник Александар Вучић“, рекао је Цветановић.

Председник Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Милан Кркобабић поздравио је окупљене на скупу речима: „Добро вече, српски Манчестеру“.

„Драги моји, 2. априла није улазак у кладионицу, не иде се из кеца у двојку, већ се одлучује о егзистенцији свих грађана Србије… Другог априла заокружите број један, јер Вучић је тога вредан“, рекао је Кркобабић, иако још није утврђен редослед кандидата на председничким изборима, који се на председничким изборима у Србији утврђује жребом.

На скупу су говорили и пољопривредник и произвођач ајвара из Братимиловца Новица Горчић, хранитељка две девојке са Дауновим синдромом Бранислава Костић.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфераструктуре и висока функционерка СНС Зорана Михајловић изјавила је раније данас у Лесковцу да је ова Влада Србије уложила 500 милиона динара у путеве у Лесковцу, а милијарду динара у читав крај.