Прочитај ми чланак

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ НА УДАРУ: Очекује се промена мигрантске руте – кренуће преко Босне?

0

Државни секретар у Министарству рада Ненад Иванишевић каже да се не очекује већи прилив миграната у наредном периоду.

Он је навео да тренутно у Србији има око 7.000миграната и то око 6.000 у прихватним центрима, а да је остатак у парковима, на отвореном јер не желе у центре.

Говорећи о мађарском и хрватском затварању границе, он је рекао да се може очекивати промена руте миграната, да крену преко Босне, јер је границу између Босне и Хрватске од скоро 1.000 километара немогуће чувати као према Србији.

Он каже да за мигранте са улице има места у центрима, али да им један број неодговорних невладиних организација помаже да остану на улицама.

„Подсећам НВО су партнер Владе Србије, али неке неодговорне, правдајући свој буџет, покушавају да те људе оставе напољу. Позивам све који имају могућност да дођу у 14 центара и помогну мигрантима“, рекао је Иванишевић гостујући на РТС.

Он је додао да се капацитети у центрима неће повећавати, али да ће се реновирати постојећи и изградњом нових објеката побољшати конфор мигрантима.

„Наш капацитет је 6.000 места и ми га нећемо повећавати“, нагласио је Иванишевић и додао да ЕУ и Међународне организације финансирају трошкове миграната у Србији.