Прочитај ми чланак

КРЕМЉ: Русија ће поштовати договор о ракетама

0

"Русија се залаже за реализацију свих својих међународних обавеза, укључујући споразум о ликвидацији ракета средњег и малог домета", саопштио је новинарима портпарол руског председника Дмитриј Песков.

– Русија је поштовала, поштује и поштоваће све међународне обавезе, укључујући оне у оквиру споразума о елиминацији ракета средњег и кратког домета. Желим да подсетим на речи председника Путина да Русија остаје привржена међународним обавезама чак и у ситуацији када то не одговара потпуно интересима Русије, понекад смо принуђени да покажемо флексибилност, што и радимо – рекао је Песков новинарима као одговор на молбу да прокоментаришу оптужбе САД за руско кршење споразума о ликвидацији ракета средњег и малог домета.

Фото: Reuters

По његовим речима, у близини територије САД нема земље која би могле да представе претњу, користећи ракете малог и средњег домета.

– У ситуацији са Руском Федерацијом и са нашим евроазијским геополитичким тачкама имамо сасвим другу архитектуру могућих претњи нашој безбедности. Ипак, најмање Русија остаје привржена својим обавезама, зато се не слажемо и одбацујемо све оптужбе на тај рачун – нагласио је на портпарол руског лидера.