Прочитај ми чланак

ДУШКО ВУЈОШЕВИЋ: Не дирајте Дуду Ивковића

0

Дубоко сам револтиран нападима на Душана - Дуду Ивковића због подршке Саши Јанковићу, којем и сам јавно дајем подршку и глас на председничким изборима, поручио је кошаркашки тренер Душко Вујошевић.

Бивши тренер Партизана, са којим је освојио највише трофеја, а данас шеф стручног штаба француског Лиможа, у интервјуу за „Блиц“ каже да је одлучио да јавно подржи Јанковића јер жели да у Србији дође до „победе разума над мраком ропства“ и да се више никада не догоди да неко буде јавно анатемисан због подршке било ком опозиционом кандидату.

Фото: А. Димитријевић / РАС Србија

Апелујем на храброст свих грађана да стану иза свог политичког става и да подрже кандидата који је својим радом показао моралну чврстину, доследност и храброст – казао је Вујошевић.

Душана Ивковића нападају да је дао подршку Јанковићу да би легализовао кућу. Како оцењујете те нападе?

Дуда је заузео став из дубоког предубеђења и искуства. Он сигурно није мотивисан материјалним интересима. Да га занима материјална корист, он би стао уз владајућу странку. Подршком опозиционом кандидату он иде против материјалних интереса. Револтиран сам што Дуду провлаче кроз блато и покушавају да га компромитују. То само говори о патолошкој ситуацији која је створена у Србији и морамо је мењати.

Колико је важно да јавне личности гласно износе своје политичке ставове и да учествују у политичком животу?

Сваки достојанствен човек мора да изађе на гласање, а јавне личности имају веће обавезе на изношење политичког става и на оцену политичке ситуације. Људи који су препознатљиви имају обавезу да се изложе и неком ризику, као што је то случај са Дудом Ивковићем. Јавно заузимање става показује Дудину храброст и потврђује изреку да „само мртве рибе стално пливају низ матицу“.

Како оцењујете политичка дешавања у Србији?

Пажљиво пратим све што се догађа и видим да је ситуација веома лоша, посебно када је у питању стандард људи који тешко живе. Посебно штетном сматрам одлуку да се прекине рад парламента, што у неку руку можемо да назовемо и комичним, у медијима има доста цензуре, правна држава не постоји, један човек одлучује о свему и о свим областима живота…