Прочитај ми чланак

Судије које по диктату Ђукановића невине људе шаљу у затвор ће одговарати

0

На прес-конференцији предсједништва Демократског фронта у вези продужења притвора Михаилу Чађеновићу од 60 дана, лидери ДФ-а су истакли да су у питању нови напади црногорског режима.

Предсједник Нове српске демократије и члан предсједништва ДФ-а Андрија Мандић је рекао да се данас у Вишем суду закључује још 5 договора Специјалног државног тужиоца Катнића са особама из Србије као учесника „државног удара“ који су провели мјесеце у затвору да би на крају потписали договоре са Катнићем, на чему он треба да успоставља отпужбе према ДФ-у и према опозицији у односу на Мила Ђукановића.


„Овим чином према невином човјеку, Михаилу Чађеновићу, враћају се времена из 1948-е године, уз то да смо тада знали да постоји човјек који преузима одговорност за сва та дешавања, а то је био предсједник Југославије Јосип Броз Тито,“ нагласио је Мандић и истакао да ће доћи вријеме у коме ће морати одговарати и судије које су по диктату Мила Ђукановића и других људи из режима слали невине људе у затвор.

Он је напоменуо да данашњим процесима управља „човјек који је формално нико и ништа“:

„Само је предсједник ДПС-а и можете га чути повремено да се оглашава из Никшића дајући команде и наређење послушницима из правосуђа када треба да насрну на ДФ.“

Лидер НСД-а је назначио да је одлуку о продужењу притвора Михаилу Чађеновићу донијело Вијеће на чијем челу је Борис Савић, предсједник општинског суда из Котора, кога су довели да буде шеф више од 30 судија Вишег суда.

„Сада видимо због чега је тај човјек доведен из неког среског суда да би управљао са Вишим судом због тога што је спреман да изврши сваки налог и наредбу које долазе од људи који се представљају као парламентарна већина,“ казао је Мандић и нагласио:

„Ми немамо дилему да се све ради по директном упутству Мила Ђукановића и директно прозивамо њега. Неко ко би требао да одговара пред судовима и законом има потребу да властиту одговорност замаскира криминализујући ДФ,“ истиче Мандић.

Кнежевић: Продужење притвора Михаилу Чађеновићу представља мјеру безуспјешног притиска на ДФ

„Ових дана добијамо потврде са различитих адреса да иза државног удара стоји Мило Ђукановић. Продужење притвора Михаилу Чађеновићу представља мјеру безуспјешног притиска на ДФ, а искључиво по захтјеву Мила Ђукановића који се јуче поново гласнуо као предсједник ДПС-а и човјек који не обавља ниједну државну функцију и послао јасну поруку да он стоји иза државног удара,“ напоменуо је предсједник ДНП-а и члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић и истакао да се у ДФ-у нису уплашили од његових намјера и пројекција.

Он је истакао да су разлози за продужење притвора немају правно утемељење, али имају утемељење у корумпираном правном систему „чија је персонификација судија Борис Савић на челу са Миливојем Катнићем који лично спинују јавност дајући полудубашке информације и тако стварајући једну психозу 1948. године и покушавајући да криминализују лидере ДФ-а“.

„Свакоме у ЦГ је јасно да смо дотакли не само правосудно већ и државно дно,“ напоменуо је Кнежевић.

Радуловић: Од пузајуће диктатуре прешли у отворену

„Свакоме је јасно да смо од пузајуће диктатуре прешли у отворену диктатуру. Шеф режима је заточио све институције, посебно правосудни систем,“ нагласио је на пресу ДФ-а потпредсједник ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а Бранко Радуловић.

„У ЦГ када се каже за некога да је нико и ништа, значи да је нечовјек, да нема образ и да не воли своју државу и да нема ништа људско у себи. Ја тако доживљавам данас Мила Ђукановића,“ истакао је Радуловић и поручио:

„Свакоме је јасно да је тзв. ‘државни удар’ имао двојно дејство. Да утиче на изборе и на дешавања након избора. Да покуша да преплаши оне којима је украо слободу и оне којима је украо хљеб. Сигурно Црна Гора нема будућност без демократских протеста, да присилимо ову лоповску власт на слободне изборе.

Са ДФ-ом нема игре. Милу Ђукановићу нека твоје слуге, тужиоци, полицијаци знају то.“

Булатовић: Након никшићких избора прелазимо на виши ниво широких протеста

„Михаилу Чађеновићу је брутално продужен притвор од стране Вишег суда и његовог предсједништва. Одвија се режија о потписивању 5 споразума везаних за ‘државни удар’ који су изнуђени после више мјесеци, очигледно под принудом,“ казао је члан Предсједништва ДФ-а Предраг Булатовић и истакао да су „данас и претходних дана медији већ пресудили ДФ-у из извора блиских истрази.“

„Позивам Ивицу Станковића да утврди који су то извори јер такве информације могу да буду из његовог или њему блиског окружења,“ казао је Булатовић и додао:

„Мило Ђукановић је јуче из НК послао налог Специјалном државном тужилаштву и осталима шта да ради – да настави прогон ДФ-а. Ово је наставак режије на чијем челу је врховни командант Мило Ђукановић, шеф организоване криминалне групе која је заробила државу. Испод њега су Пажин, Катнић и остали.

Циљ је да се не понове избори од 16. октобра и да се ово стање покуша одржати до предсједничких избора. Маске су пале, ово се ради, између осталог, и да Ђукановић покуша да добије међународни имунитет на предсједничким изборима, напоменио је он.

Булатовић је нагласио да је ДФ језгро нове Црне Горе, слободне и демократске.

„У овом хаосу да ли је бојкот добар или не, нема више дилеме, после никшићких избора ми ћемо изаћи са јасним ставом и ту нема велике дискусије. Прелазимо на виши ниво широких протеста које воде политичке партије. Ко неће, тај је са Милом Ђукановићем.

То што је Ђукановић урадио 1998. године исценирајући да су протести послије покрадених предсједничких избора Мила Ђукановића над Момиром Булатовићем, а ово су били покрадени избори Ђукановића над цијелим опозицијом, имао је јасне инструкције САД и Роберта Херварда, као што је и сад имао инструкције из иностранства шта да ради против ДФ-а“, истакао је Булатовић.