Прочитај ми чланак

ГЕОРГИЈЕВ ЖЕСТОКО O ПРЕМИЈЕРУ: Најбруталније лажи Александра Вучића

0

Певач Владо Георгиев изјавио је да ће на "најбруталније лажи" премијера Србије Александра Вучића изречене поводом неодржавања његовог концерта у Смедереву одговорити онако како га буду саветовали адвокати, али и да ће ићи до највиших европских инстанци, пише лист Данас у издању од среде.

Вучић је у интервјуу за телевизију Пинк рекао да концерт Влада Георгиева у Смедереву није забрањен, већ отказан због лоше продаје карата, као и да се на тргу у знак подршке музичару у суботу окупило 970 људи, а не „5.000 како медији преносе“.

Георгиев је рекао да ће неко морати да одговара „за брутално изречену лаж на телевизији која пропагира шунд и кич, у једној аутократски исполитизованој емисији“, истичући да га је срамота „шта је премијер изрекао“.

Певач је рекао да не зна да ли ће тужити премијера, али да ће можда тужити телевизију која је, како каже, „пренела такве глупости“.

„Рећи да је неком отказан концерт због непродатих улазница 18 дана раније је брутална увреда. Такође, како премијер може да зна тачан број људи који су били на тргу“, рекао је Георгиев и додао да је „оно што Вучић ради“ директан удар на њега, његове колеге и породицу.

Како је навео, то је нешто најбруталније што је доживео у Србији, чији је грађанин и где плаћа порез.

„Отворено сам рекао да ово није више ствар малих мишева и полтрона из локалне провинције, већ да очигледно неко са врха то тражи. Ја нисам политичка фигура, као што премијер покушава да ме представи. У Смедерево сам дошао да бих поздравио људе који су ми дали подршку због отказивања концерта“, рекао је Георгиев.

Концерт Георгиева био је заказан за 4. март у Градској хали у Смедереву, затим одложен, па отказан, за шта је певач сазнао преко Твитера. На тргу су се те ноћи окупили грађани, претежно омладина, у знак протеста због неодржавања концерта, а Георгиев се појавио међу грађанима и отпевао неколико песама.

Гергијев је раније за отказивање концерта оптужио СНС.

„Ја то повезујем са мојом појавом на конвенцији Саше Јанковића кога сам подржао први пут као било кога те врсте. Да ли Вам се некада у каријери тако нешто десило? Не, никад, не мени, него мислим да се то никада никоме нигде није десило. Знате, у Русији би вас вероватно Стаљин убио, али вам не би забранио концерт“, каже Владо Георгиев.