Прочитај ми чланак

Русија тестира нове ракете и сибирску технику

0

У Русији се врше државна тестирања перспективне противваздушне ракете великог домета, саопштио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Размотрићемо ток тестирања перспективних противваздушних ракета великог домета – изјавио је Шојгу.

Он је додао и да је почело тестирање нових типова војне технике за Арктик, након чега ц́е донети одлуку да ли ће их куповати за руску војску, саопштио је Шојгу.


Заједно са представницима индустрије почели су да тестирају савремене и перспективне моделе војне технике, предвиђене за рад у тешким климатским условима крајњег севера – изјавио је Шојгу на саветовању у Министарству одбране.

По његовим речима, један од главних циљева тестирања је да се провере могућности технике за снег и блато у екстремним условима – вејавицама са ветром брзине 35 м/с и хладноће при минус 60 степени целзијуса.

– Осим тога, проверавају се медицинска средства и арктичка униформа, специјално израђена за Оружане снаге – рекао је министар.

У току је тестирање перспективних контејнера, шатора и багера.

– Након што се тестирање заврши донец́е се одлука о испоруци технике у арктичке јединице оружаних снага – нагласио је Шојгу.

Током 30 дана, експедиција ће да пређе 2.000 километара од села Тикси до острва Котељни и назад по залеђеном Лептевском мору, мореузима између острва и обалом.