Прочитај ми чланак

МОГЕРИНИЈЕВА НА СТРАНИ ШИПТАРА: Иванов да повуче одлуку о Заеву

0

Скопље -- Висока представница ЕУ Федерика Могерини позвала је председника Македоније Ђорђа Иванова да преиспита своју одлуку о додељивању мандата за састав владе.

Она је позвала Иванова да повуче одлуку у интересу свих грађана, као и да у складу с уставом, како је рекла, повери мандат кандидату партије која има већину у парламенту.

Иса Мустафа и Федерика Могерини

„Демократска правила предвиђају поштовање воље већине и позивамо председника Ђорђа Иванова да преиспита своју одлуку о додељивању мандата за формирање владе“, изјавила је у Скопљу Могеринијева.

Она је додала да ЕУ жели да укаже, као пријатељ Македоније, на радње које представљају, по њиховом мишљењу, озбиљно кршење демократских принципа и демократског духа устава Македоније.

Како је јавио извештач Тањуга, Могеринијева је поручила да позива председника Македоније да размисли о својој одлуци о додељивању мандата.

Могеринијева се претходно данас састала салидедором ВМРНО-ДПМНЕ и бившим премијером Македоније Николом Груевским, као и са лидером Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Зораном Заевом.