Прочитај ми чланак

УСПЕЛА НЕМОГУЋЕ: Маја Гојковић ујединила опозицију!

0

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић одредила је паузу у раду на предлог посланика владајуће већине и саопштила да иде на консултације у Владу Србије.

Маја Гојковић је одредила паузу на предлог посланика владајуће већине како би посланички клубови странака владајуће коалиције у парламенту одржали консултације.

Шеф посланичке групе СДС Марко Ђуришић протестовао је због начина на који је почело редовно пролећно заседање, наводећи да ће пауза коју је одредила председница парламента трајати „све док се не заврше председнички избори“.

Ђуришић је новинарима у парламенту рекао да је седница прекинута на неодређено време, те да је то још један показатељ „ауторитарног режима“.

Лидер Двери Бошко Обрадовић негодовао је због паузе у раду парламента, оцењујући да се опозицији онемогућава да се чује њен глас током предизборне кампање.

„Је л’ Маја Гојковић службеник у влади. Ако треба да се јави Вучићу на рапорт, нека иде, али има ко уместо ње да води седницу“, рекао је Обрадовић новинарима.

Шеф посланичке групе Доста је било Саша Радуловић изјавио је да је одређивање паузе у раду седнице парламента покушај да се спречи расправа и посланици онемогуће да постављају питања.

Радуловић је новинарима у парламенту рекао да је председница скупштине Маја Гојковић на данашњем колегијуму, кога је наyвао фарсом, уочи почетка редовног пролећног заседања, „прикривеним речима“ покушала да каже да скупштина неће радити редовно.

Председник ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је да су и претходне власти покушавале да ућуткају опозицију током кампање, али да су за то платиле цену на изборима.

Јовановић је поводом паузе, која је одређена у парламенту, казао да се „тишина највише чује и да је гурање парламента на друштвену маргину прескупо“.

Лидер Нове странке Зоран Живковић оценио је да су одређивање паузе у раду парламента и данашњи догађаји потпуна деградација институција у Србији.

Живковић је новинарима у парламенту рекао да се то не дешава први пут, али да се данас догодио најсвежији пример да су институције „потемкинова села“ и да се Александар Вучић понаша као да је парламент његова приватна прћија и дедовина.

Посланица ДС-а Гордана Чомић изјавила је, поводом паузе у парламенту, да та партија предлаже велике консултације са грађанима.

„ДС предлазе да направимо велике консултације са грађанима и да свима дамо дугацку паузу од априла“, рекла је Чомић новинарима у парламенту.

Лидер СРС Војислав Шешељ критиковао је одређивање паузе у Скупштини и додао да би парламент требало распустити и расписати и ванредне парламентарне изборе.

„Грешка је правити пуазу. Дневни ред није био значајан, а има пречих ствари које нису на дневном реду. Ако већ мора да се прави пауза, онда треба да се распусти Скупштина и распишу избори“, рекао је Шешељ.

Шефица посланичке групе Нова Србија – Покрет за спас Србије Санда Рашковић Ивић позвала је премијера и лидера СНС Александра Вучића да поднесе оставку, па да онда „трчи трку за шефа државе“.

Санда Рашковић Ивић критиковала је и дневни ред парламента, рекавши да је састављен по принципу „Село гори, а баба се чешља“.

Маја Гојковић одржала консултације у Влади

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић обавила је у влади консултације, највероватније о расписивању председничких избора.

Уз химну „Боже правде“ и гарду на улазу у парламент, Скупштина Србије је почела редовно пролећно заседање. Током усвајања дневног реда, одређена је пауза.

Председница парламента Маја Гојковић отишла је у Владу на консултације о расписивању председничких избора.

Шефови посланичких група владајуће коалиције затражили су унутар парламента консултације о начину рада Скупштине уочи предстојећих председничких избора.

Сви шефови посланичких група јутрос су се на седници колегијума срели с председницом парламента и водили разговоре на те теме. Како је раније најављено, требало би да председнички избори буду одржани 2. априла.