Прочитај ми чланак

НАТО ОПЕТ ЛАЖЕ, раскринкали га Американци!

0

Најпознатије злочиначко војно удружење данашњице, НАТО, раскринкано је, ни мање-ни више, него од стране најјачег члана - Сједињених Америчких Држава! Осим што је свима које је НАТО бомбардовао у име демократије, као и остатку света који се не декларише као Запад, јасно да ова организација предузима своје операције јако потпомогнута медијским лажима, сада су то морали да обелодане и амерички стручњаци - они су, наиме, потврдили аутентичност гласа генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга на снимку разговора са двојицом шаљивџија који су му подвалили представљајући се као председник Украјине Петро Порошенко.

Како је пренео руски портал „Лајф“, позивајући се на извештај обавештајне агенције „ВИП протектив сервисиз“, затражено је спровођење експертизе од стране портала, пошто га је руководство НАТО-а оптужило за дезинформацију због објављивања снимка на којем је генерални секретар Алијансе. За анализу је у агенцију послат узорак Столтенберговог гласа и аудио-фајл са подвалом.

Запослени у агенцији „ВИП Протектив“ Али Бен Дејвид преусмерио је добијени материјал Џенифер Е. Овен, колегиници из компаније „Овен форензик сервисиз“, која је специјализована за испитивање аудио-записа.

– Моје мишљење на основу мог образовања, праксе и више од двадесет година искуства, јесте да су познати и непознати говорник једна те иста особа – наводи се у извештају Овенове.

Раније је руски портал „Лајф“ објавио снимак на којем две особе, које се изјашњавају као Вован и Лексус, представљајуц́и се као председник Украјине Петро Порошенко, разговарају са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом.

Да не кажемо лажљива, али у крајњу руку – некоректна портпаролка НАТО-а Оана Лунгеску, изјавила је да је организација добила лажни имејл наводно од Порошенка, али да се није десио никакав телефонски разговор између Столтенберга и особе која је тврдила да је украјински председник.