Прочитај ми чланак

МЕЊАМО ТОМУ: Србија бира председника 9. априла

0

Новости незванично сазнају да ће избори за председника Србије највероватније бити одржани 9. априла а ће званичну одлуку о томе председница Народне скупштине Маја Гојковић донети у четвртак 2. марта

Актуелни премијер и будући кандидат за председника Србије Александар Вучић почеће предизборну кампању у четвртак, 2. марта у Врању, изјавио је повереник СНС у том граду Горан Николић.

Досад су кандидатуру на изборима за шефа државе најавили Саша Јанковић, Вук Јеремић, Војислав Шешељ, Бошко Обрадовић, Александар Поповић, Данијела Сремац, Владимир Рајчић, Душан Јањић, Саша Мирковић, Братислав Југовић. И „Доста је било“ најављује да ће имати свог кандидата, највероватније Мирославу Миленовић.

РАДУЛОВИЋ ПРОТИВ ПРЕМИЈЕРА

Посланици „Доста је било“ покренули су иницијативу да се у Скупштини гласа о неповерењу Влади, због, како су саопштили, „неморалне намере Александра Вучића да трку за председника државе води са позиције председника Владе.“ Предлог је послат свим опозиционим посланичким групама. Из ДС поручују да верују да позив није упућен њима, јер је пре само неколико дана из ДјБ стигла порука да неће радити на рестаурацији странака које су срушиле Милошевића. Демократе подсећају да је њихов лидер Драган Шутановац још пре два месеца тражио Вучићеву оставку, због катастрофалних резултата Владе.