Прочитај ми чланак

БОШКО ПОРУЧИО ВУЧИЋУ и ДАЧИЋУ: Уз Русију, а не под Европском унијом

0

Председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић, залаже се да се што пре заустави погубан пут приступања Србије у ЕУ и даља примена Споразума о стабилизацији и придруживању као кључног инструмента који подразумева свеобухватне припреме за чланство Србије у ЕУ.

Обрадовић захтева пуну примену Споразума о слободној трговини са Руском Федерацијом и са Евроазијском унијом, која је сада онемогућена јер Вучићеве ЕУ газде не дозвољавају Србији да се економски развија.

Изражавање задовољства државног врха због отварања два нова поглавља у приступним преговорима са ЕУ представља лакрдију и било би смешно да последице Вучићеве погубне политике безалтернативног пута ка ЕУ нису трагичне и крајње опасне за интересе наших грађана и наше државе.

Вучићев режим брутално обмањује грађане и крије од јавности да су лидери Европске уније, на састанку у Валети 3. фебруара, договорили нову стратегију која подразумева темељни преокрет у будућој интеграцији ЕУ – садашње чланице ће се „преустројити у бар две различите категорије чланица“, као и да ће ЕУ тек „темељито размотрити у ком виду и кроз колико времена ће бити могуће прихватити нове чланице ЕУ“.

Вучић је довео Србију у најгору могућу позицију – јасно је да се ЕУ распада и да Србија никада неће постати чланица, али Европска унија држи нашу земљу у статусу који Бриселу највише одговара, а то је да Србија води политику приступања иако никада неће бити чланица како би била у обавези да испуњава све налоге и како би остала под овом врстом колонијалне окупације.

Вучић је зарад пута у ЕУ жртвовао Косово и Метохију. Бриселски дијалог је омогућио ширење суверенитета лажне државе Косово на целој територији наше јужне српске покрајине, српски народ је изгубио и оне институције које је имао. Србија више не може да заустави формирање тзв. косовске војске. Тај прљави посао – предаје КиМ Албанцима, Вучић је обавио.

Заговорници уласка Србије у ЕУ као важан аргумент у прилог њихове политике истичу да Србија има највећу трговинску размену са ЕУ. Ситуација је сада таква зато што Србији није дозвољено да се економски развија и користи своје економске потенцијале.

Србији није дозвољено да у пуном капацитету користи Споразум о слободној трговини са Руском Федерацијом, као ни Споразум о слободној трговини са државама Евроазијске економске уније. То је огромно тржиште, али сав тај потенцијала Србија не користи, јер Вучићеве газде то не дозвољавају, а онда нам објашњавају како је ЕУ наш најважнији спољнотрговински партнер.

Споразум о стабилизацији и придруживању не дозвољава заштиту домаћег произвођача, већ тржиште мора да се отвори за нелојалну конкуренцију. Домаћи произвођачи нису спремни да се такмиче са нелојалном конкуренцијом из ЕУ.

Од 1. септембра 2017. године странци могу да купују пољопривредно земљиште у Србији и то је Вучићева и Динкићева економска политика: распродаја наших природних и привредних богатстава, и предаја економске слободе Србије у руке иностраним монополистима. Уместо обећаног покретања пољопривреде Вучић је опљачкао пољопривреднике претходних година, драстично смањио субвенције. Вучићев режим спроводи Споразум о стабилизацији и придруживању којим уништавамо домаће произвођаче, зарад утопистичке идеје о уласку Србије у ЕУ која се распада.

Ако буде изабран за председника Бошко Обрадовић ће се заложити за заустављање даљег срљања Србије у ЕУ и водиће политику која је у најбољем интересу наших грађана државе. Његов приоритет је заштита домаћег произвођача, домаћег економског интереса, јачање српског села и пољопривреде као наше најзначајније привредне гране.

Информативна служба Српског покрета Двери