Прочитај ми чланак

ПРОФЕСОР ПРЕТИО ДА ЋЕ ПОТОПИТИ ХОЛАНДИЈУ због Младића, Караџића и Шешеља

0

Мирољуб Петровић (52) из Београда, контроверзни доктор наука који је у Србији постао познат по својим радикалним изјавама да дилере дроге и сатанисте треба клати и каменовати, а џелате такозване Исламске државе сматра особама које "знају како се решавају проблеми", осуђен је због претњи.

Он је пре пет година говорио да ће срушити брану на северу Холандије уколико из затвора у Схевенингену не буду пуштени хашки оптуженици Радован Караџић, Ратко Младић и Војислав Шешељ!

639958_miroljub-petrovic_f

Како „Ало!” сазнаје од извора из суда, Петровић је осуђен због видео-поруке у којој је у фебруару 2012. дигао на ноге холандске власти претњама да ће гранатирати брану на северу Холандије ако не пусте тројицу хашких оптуженика из затвора у Схевенингену, па је ухапшен и осумњичен за угрожавање сигурности и изазивање панике и нереда. Контроверзни научник је тада позирао испред насипа на обали Северног мора наводећи у снимку да „група интелектуалаца” у Србији има план ослобађања „патриота Шешеља, Караџића и Младића“.

Шала мала

Истакао је да се налази на око 20 километара од Амстердама, а у једном тренутку му се придружио и извесни Војислав Петровић, „стручњак за бране”, који је говорио о могућностима рушења холандског система за заштиту од поплава! Иако је за медије Петровић тврдио да је у питању била шала, холандска национална служба за борбу против тероризма је тада против њега покренула истрагу, а припадници СБПОК-а су га ухапсили у мају 2012.

Међутим, касније се обрео на слободи и почео да држи предавања и сада је оснивач и директор Центра за природњачке студије и Института за природну медицину. У епицентру јавности је због својих скандалозних изјава да се противи вакцинацији и школовању деце „јер од њих праве дебиле“.

Да се женимо и каменујемо дилере

– Каква, бре, просвета, има дете да учиш код куће да ради, а не да га ја шаљем у неке атеистичке дебилане… Да ми финансирамо јањичарске кампове. Имаш код куће да учиш дете да ради, бре, да се оспособљава, да се сутра жени, да ствара породицу – само је једна од шокантних изјава овог доктора.

Он има и „решење“ и за дилере дроге.

– Договоримо се ми који живимо, рецимо, на Дорћолу и свака породица је дежурна крај телефона по једну недељу. Кад неко види дилере, зове дежурну породицу и она се скупи, шаље браћу и синове да их налупају и одмах воде пред судију. Нема судски процеси пет година… Продавао дрогу? Смртна казна, крај приче. Идеш под мач, бато! Нећемо ни да трошимо метак на њега, имате друге методе у Библији. Каменовање. Крај приче! – као у екстази је недавно испричао Петровић у једном од својих гостовања у медијима.