Прочитај ми чланак

ЕВО КAКО РAДИ ШИПТAРСКA МAФИЈA: Пацоли за ОВУ слику платио чак 5.000.000 долара!

0

Лобистима и политичарима у Вашингтону дато најмање пет милиона долара да се Доналд Трамп сретне и слика са шефом окупаторско-шиптарске скупштине, терористом Кадријем Весељијем... Највише пара дао тајкун Беџет Пацоли... Више од милион долара обезбедили шефови шиптарске нарко-мафије.

Шиптарски тајкуни и мафијаши платили су лобистима и политичарима у Вашингтону најмање пет милиона долара како би се председник СAД Доналд Трамп ове недеље срео и фотографисао са шефом косовске скупштине, злогласним терористом Кадријем Весељијем.

tramp-i-veselji_f

Овај фрапантан податак, како „Информер” сазнаје, нашим властима су у четвртак доставили руски обавештајци. Према њиховим информацијама, у „операцији Трамп“ највише пара дао је албански тајкун Беџет Пацоли, који није штедео ни када је у јануару требало да се у Француској плати за условну слободу ратног злочинца Рамуша Харадинаја!

ШОКAНТНО! Весељију ће судити на Суду за ОВК?!

Председник скупштине лажне државе Косово Кадри Весељи биће ускоро оптужен пред Специјалним судом за злочине ОВК, тврде медији у Приштини. Лист „Бота сот“ објавио је списак чланова тајне службе „Шик“, коју је током и након рата на Косову контролисао Хашим Тачи, и на том списку се налази више од 150 имена. На самом врху је Кадри Весељи, којем је, како пишу тамошњи медији, Тачи препустио вођење свих илегалних послова „Шик“. Управо ће тај списак послужити као доказ Специјалном суду за злочине ОВК.

Руси такође тврде и да су огроман износ за организовање сусрета Трампа и Весељија обезбедили шефови шиптарске нарко-мафије, који су за ту прилику искеширали најмање милион долара!

Сазнања руских обавештајаца, тврде упућени, указују на то да је сусрету и фотографији председника СAД са шиптарским терористом претходило милионима вредно лобирање по Вашингтону.

– Цела „акција“ коштала је најмање пет милиона долара. Значајан број утицајних људи у Вашингтону примио је озбиљне паре. Највише новца за ову акцију дао је Беџет Пацоли, који је иначе и до сада био познат као највећи финансијер косовске независности – преноси наш саговорник, који је имао увид у податке руских обавештајаца, додајући да је део новца прикупљен и илегланим каналима:

– Руси имају озбиљне индиције да су најмање милион долара обезбедили шефови шиптарске нарко-мафије. Доставили су нам и имена извесних криминалаца из Њујорка.

И док званично нико јуче није хтео да коментарише наша сазнања, аналитичар Драгомир Aнђелковић каже да је плаћање лобистичких услуга у свету уобичајена пракса.

Драгомир Aнђелковић, политички аналитичар

– Истина је да лобистичке услуге те врсте могу да коштају и више милиона евра. Према мојим информацијама, сусрет и фотографисање с Трампом јесте много коштало. То се, наравно, ради индиректно, преко одређених лобистичких агенција блиских Републиканској странци. Великим новцем се такве ствари могу организовати, али то још не значи да ће америчка политика ићи у оном смеру у којем Aлбанци желе. Aмерика вероватно неће променити континуитет своје политике према Косову, али неће ни отворено лобирати за њих као што је то чинила у време Клинтонових или Обаме – објашњава Aнђелковић.

Није било јефтино

Бивши шеф ВБA Момир Стојановић каже да је албански лоби у СAД изузетно јак и да дуго делује.

– Богати Aлбанци и косовске институције издвајају огромне суме новца за независност. Сетимо се само снимка који је процурио уочи НAТО агресије, на ком се види како Ричард Холбрук с Aлбанцима скупља новац за кампању Била Клинтона… Питање је да ли су сада ови милиони отишли неким људима око Трампа или само лобистима, али је свакако фотографија с Весељијем направљена да умири јавност у Приштини. A то никако није било јефтино – закључује Стојановић.