Прочитај ми чланак

ПРВИ ЧОВЕК СРПСКЕ ВОЈСКЕ: Хероје би да прогласе за злочинце

0

Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић, у ексклузивној исповести за "Ало!" после дуго времена проговорио је о свим оптужбама да је одговоран за злочине на КиМ, а поводом најновијег документарног филма Фонда за хуманитарно право који га оптужује као кривца за смрт 1.400 цивила!

Они су га у филму који је објављен у уторак, а носи назив „Генерал Диковић и 37. бригада на Косову“, директно оптужили осим за учешће у ратним злочинима на Косову и за операцији прикривања тела жртава.

0318eece-a39b-11e6-9eee-001a649ddcfe

Диковић је отворио душу, и открио шта се стварно на Косову дешавало у том злогласном периоду.

– Жалим за свим невиним жртвама настрадалим током борбених дејстава у одбрани отаџбине 1999. године. Невиних жртава је било на страни Срба, Албанаца и осталог становништва на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија, али и на целокупној територији Савезне Републике Југославије. Злочини су се дешавали, али војска и њени припадници то нису крили, већ су за сваки злочин за који су имали сазнања покретали адекватне поступке против њихових починилаца – каже Диковић на самом почетку.

Додаје да је „уверен да је нови документарни филм Фонда за хуманитарно право у Београду, рађен у сарадњи са Фондом за хуманитарно право тзв. ‘Косова’, које има за циљ да дискредитује одважну борбу свих припадника војске и командног кадра у борби против шиптарско-терористичких снага и НАТО агресије“.

– Тенденциозно, злонамерно и без иједног доказа покушавају ме учинити одговорним за злочине, и то да сам наредио извршење злочина, подстрекивао на злочине или их лично починио. У приказаним документима на филму није презентован део који се односи на поступање војске према цивилима и заштити њихових живота. Та 37. моторизована бригада се херојски борила против шиптарско-терористичких снага и НАТО агресије и у тим борбама поднела велике жртве, 60 мртвих и 260 рањених, које Фонд за хуманитарно право у Београду не помиње, нити их интересује ко је то урадио, као да су се сами ранили и извршили самоубиства – каже Диковић додајући да овај филм само још једном потврђује да је Фонд за хуманитарно право у Београду усмерен ка тенденциозном наметању „њихове истине“ о злочинима почињеним на територији Косова и Метохије.