Прочитај ми чланак

НАЈСКУПЉИ СТАН У СРБИЈИ продат је у Београду за 700.000 евра

0

Најскупљи стан у Србији, који је у 2016. продат за вртоглавих 700.000 евра, налази се у непосредној близини Трга републике, највероватније у Чика Љубиној или у Улици Васе Чарапића.

Како је раније саопштио Републички геодетски завод, не ради се о новоградњи, већ о некретнини на општини Стари град чија је цена квадрата 5.290 евра! Какав се то луксуз крије у 132 квадрата, запитали су се многи радозналци.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

– Најатрактивније локације на општини Стари град су на потезу Народна скупштина – Теразије – Трг републике, а ту су и поједини делови Дорћола. То је репрезентативни део града и урбано језгро Београда, чије су лепе архитектонске предратне зграде тачка из које се престоница даље развијала. Притом, надохват руке је и мноштво културних и забавних садржаја који се обично одигравају у центру – рекла нам је Јасминка Тановић из Некретнина.рс.

С обзиром на то да није реч о новоградњи, овај дом мора имати бројне предности за које неко није жалио више од пола милиона евра.

– Такав стан може да буде салонац са изузетним архитектонским решењем у одржаваној згради, или може да буде у питању дуплекс на два нивоа, изолован од градске буке, са панорамским погледом на град и са једним или више гаражних места – додаје Тановићева.

И суседи нових власника имају разлог да буду задовољни што је баш стан у њиховој згради понео титулу најскупљег.

– Луксузна некретнина свакако може да подигне цену суседних станова, чак и за 20 одсто, али треба узети у обзир и остале факторе који утичу на цену некретнина – објашњава она.

ЗА “ИНФОСТАН” ОКО 20.000 ДИНАРА

Раскош није лако одржавати, те ће тако нови власници морати да скоро читав минималац издвајају на рачуне “Инфостана” сваког месеца, јер рачун за даљинско грејање на ову квадратуру износи око 20.000 динара.