Прочитај ми чланак

МОМЧИЛО ДОШАО ИЗ ПРОВИНЦИЈЕ У БЕОГРАД и успео што многи Београђани нису годинама

0

Нисам се стидео ниједног посла, радио сам све и свашта.

Момчило Ђокић (23) из Лесковца успео је да за само осам месеци уради оно што неко покушава годинама. Овај младић тренутно ради четири посла и то му не представља никакав проблем.

Након средње медицинске школе коју је завршио, одлучио је да упише факултет у Лесковцу. Паралелно је стражирао и у апотеци.

q

Међутим, након годину дана схватио је да то није прави избор за њега и одлучио је да постане самосталан.

– Радио сам све и свашта са оцем. Нисам се стидео ниједног посла. Успео сам у међувремену да завршим и курс немачког језика. Желео сам да одем одавде, али живот је за мене имао неке друге планове – испричао нам је Момчило.

Прва понуда за посао је стигла из Панчева. Школа немачког језика му је понудила радно место и смештај.

w

– Мој отац је био против тога, није хтео да идем. Ја сам био одушевљен том идејом и отишао сам упркос његовом противљењу. Не жалим због тога ни дан данас – додаје он.

Неколико месеци касније преселио се у Београд због новог посла у маркетингу. Почео је да ради у фирми као консултант продаје и ту је брзо напредовао.

– Послови су се касније низали један за другим. Тренутно радим четири посла и није ми тешко. Иако није увек било мед и млеко, успео сам и поносан сам на себе због тога – додаје Момчило.

e

Поред свих обавеза које има, бави се и плесом.

– Петнаест година плешем и заиста уживам у томе. Сви моји проблеми нестану када сам на подијуму и то ми дође као издувни вентил након стресног дана – додаје Момчило.

Планира да настави са усавршавањем и едукацијом јер знања, како каже, никад није доста.

– Поносан сам на себе јер имам 23 године и издржавам се сам. Тим податком мало њих може да се похвали. Не планирам да станем, имам велике планове за будућност – завршава своју причу овај способни младић.