Прочитај ми чланак

Србин „грешком“ ухапшен због ратних злочина

0

Косовски Србин Драган Стојановић из Панчела у општини Ранилуг кога је Косовска полиција ухапсила у петак због наводних ратних злочина, пуштен је из притвора.

Стојановић каже да је ухапшен грешком, јер је, после саслушања, врло брзо утврђено да се налог односио на другу особу истог имена и презимена.

kosovska-policija-foto-ap-147891

– Полиција ме је привела на основу Еулексовог налога због наводних ратних злочина. На основу изјаве коју сам дао пред судом у Јужној Митровици, у присуству адвоката Живојина Јокановића, врло брзо се испоставило да се налог за хапшење не односи на мене, него на неког другог Драгана Стојановића који живи на северу Косова, бившег радника Трепче, који је раније радио и у полицији – рекао је Стојановић за РТВ Пулс из Шилова.

Хапшење Стојановића био је својеврсни шок не само за његову породицу, него и за све Србе у Косовском поморављу, након што је Специјално тужилаштво Косова, почетком ове године, расписало налоге за хапшење 57 Срба осумњичених за наводне ратне злочине почињене на Косову и Метохији 1998. и 1999. године.

Драган Стојановић запослен је у општинском суду за прекршаје у Ранилугу и отац је двоје малолетне деце.