Прочитај ми чланак

ЧАНАК: Није добро за Србију да Вучић буде председник

0

Нови Бечеј -- Лидер ЛСВ Ненад Чанак изјавио је у Новом Бечеју да није добро за Србију да Александар Вучић буде њен председник.

Чанак је на страначком конгресу позвао на „борбу против Вучића“, наводећи да ће ЛСВ „учинити све“ да актуелни премијер не постане председник Србије.

nenad-canak-1

„Морамо учинити све што је у нашој моћи, демократским средствима, да Александар Вучић не победи. Радићемо све што се од нас тражи да бисмо почели демонтирати ове инструменте терора који опет постоје широм Србије“, казао је лидер ЛСВ.

Чанак је оценио да председнички избори треба коначно да наруше вертикалу власти, у којој Српска напредна странка са својим коалиционим партнерима држи власт на свим нивоима, од државног, преко покрајинског до локалног.

Он је подсетио да је ЛСВ, у жељи да буде медијатор, позвао будуће председничке кандидате Вука Јеремића и Сашу Јанковића на разговор и оценио да је лакше да се договоре два човека него две странке.

„Али, нећемо пристати на то да будемо таоци било чијих сујета и манија величине. Нећемо пристати да будемо ти који треба слепо да следе некакве амбиције из Београда, било са чије стране да оне долазе“, навео је Чанак.

Додао је да се актуелном режиму на изборима није могуће супротставити без јаке организације.

Чанак је оценио да су избори за Савет Месне заједнице у месту Бочар, у општини Нови Бечеј, „један од најстрашнијих примера како изгледа гажење људског достојанства“ и додао да је таква ситуација и у Белој Цркви и у бројним другим срединама у Војводини и Србији.

„Свако ко је данас овде може да нам каже како то изгледа у средини из које долази. Зло се шири онолико колико људи нису спремни да му се супротставе“, казао је Чанак.

Он је одбацио оптужбе да је ЛСВ „лажна опозиција која даје легитимитет режиму“ наводећи да су само посланици те странке „имали смелости да Вучића у очи питају зашто се у његовим експозеима, који су дебљи од телефонског именика, једино не помиње реч Војводина“.

„Прекосутра, 27. фебруара, 13. је годишњица од када је Војводина први пут добила заставу захваљујући ЛСВ. Затим, 28. фебруара се навршавају 43 године од доношења Устава Војводине. Ко ће се, сем ЛСВ, још сетити ових датума? Они који су изашли из Милошевићевог шињела и сада су некаква опозиција?“, упитао је Чанак.

Он је захвалио председнику Либерално-демократске партије Чедомиру Јовановићу што је помогао ЛСВ-у у тренуцима када је та странка остала без посланичког клуба у Скупштини Србије, док је за бившу посланицу ЛСВ-а Маринику Тепић рекао да је напуштањем посланичког клуба починила издају и да је аморална.