Прочитај ми чланак

ШТА РАДЕ У ДЕНВЕРУ!? Имају Јокића, а довели Ол-стар центра!

0

Помало невероватан расплет последњег дана прелазног рока у НБА лиги виђен је у Денвер Нагетсима, који имају свог лидера у нашем репрезентативцу Николи Јокићу, а довели су још једног центра, двоструког учесника Ол-стар мечева, Роја Хиберта. Милвокију је, за овај трансфер, припало право на једног од будућих других пикова Денвера на драфту.

Хиберт, 218 центиметара високи 30-годишњак, у најјачој лиги света је од 2008, када је са Џорџтаун универзитета дошао у редове Индијане.

У Пејсерсима је био све до 2015, а онда је, после два Ол-стар наступа (2012. и 2014, махом због члињенице да је имао и сезоне са по 12,8 поена, или са 2,6 блокада по мечу) уследила „шетња“.

1

Фото: Тањуг/АП – Рој Хиберт фаулира Дрејмонда Грина

Био је у Лејкерсима једну сезону, где није приказао ни делић својих могућности, баш као ни у Шарлоту, где је такође играо скромно – 16 минута по мечу, уз просеке од 5,2 поена, 6,4 скокова, те за њега традиционално високом успешношћу блокирања шутева од 1,7 по наступу. Пре само 19 дана, прослеђен је Милвокију, како би Шарлот заузврат узео центра Мејсона Пламлија. А онда је Пламли, пети асистент међу НБА центрима, прослеђен у Денвер.

Сада је за њим стигао и Рој Хиберт, па Нагетси у бурну завршницу ове сезоне, у којој се боре за улазак у плеј-оф после три године паузе, улазе са изузетно освеженом центраском линијом: Јокић – Пламли – Хиберт делује прилично моћно.

Питање је само колико ће тренер Мајкл Малон успети да избалансира њихову минутажу а да не умањи значај Николе Јокића за тим Денвера. У том смислу умео је да прави грешке у минулом периоду, „терајући“ нашег репрезентативца да игра на позицији крилног центра, где није показивао сву раскош свог талента као када је на „петици“.

Управа верује у Николу

„Јокић је најбољи додавач међу високим играчима ког сам икада видео. Њему је статистика мање битна ствар, важнијом сматра победе него индивидуална остварења“, похвално се о нашем младом асу изразио Тим Конели, генерлани менаџер Нагетса, током интервјуа за „Јаху“ поводом последњег дана прелазног рока у НБА лиги.

Занимљиви трансфери

Жофри Ловерњ, бивши капитен Партизана, каријеру наставља у Чикаго Булсима. Заједно са Пејном и Мороуом, Оклахома сити га је послала у табор „бикова“, а у супротном правцу стигли су Таџ Гибсон и Даг Мекдермонт, као и право на пика друге рунде Драфта 2018.

Торонто је послао Фениксу Џареда Салинџера и друге пикове овогодишњег и Драфта 2018, како би добио ниско крило Пи-Џеј Такера.

Лејкерси су се одрекли плеја Марсела Уертаса, а од Хјустона су заузврат добили организатора игре Тајлера Ениса, док је Далас довео крилног центра Нерленса Ноела, а у Филаделфију послао Џастина Адерсона, Ендрјуа Богута и право на једног од будућих пикова прве рунде.