Прочитај ми чланак

ШИПТАРСКИ ПОЛИТИЧАР КАДРИ ВЕСЕЉИ ТВРДИ: „Трамп ће увести Косово у УН“

0

Председник окупаторско-шиптарске Скупштине Косова Кадри Весељи оценио је да ће Косово постати пуноправна чланица УН током мандата Доналда Трампа на функцији председника СAД.

Весељи је за портал економиаонлине.цом казао да ће Косово бити примљено у УН „управо због подршке СAД и Доналда Трампа“.

tramp-pobednik34

„Косово као независна и суверена држава и народ Косова имаће снажну подршку СAД, које води Трамп као председник. То се у последње време потврђује сваким даном. Сигуран сам да ће уз такву подршку, Косово током Трамповог мандата бити примљено у УН“, рекао је Весељи.

Он је додао и да је од Трампа добио јасну поруку да ће „народ Косова имати подршку СAД и администрације у Вашингтону“.

Говорећи о односима који су претходни амерички председници имали према Косову, Весељи је подсетио да је током мандата Џорџа Буша Старијег (1989-1993) почела подршка СAД Косову.

„Од тог времена, Косово је постало слободно с (Билом) Клинтоном а с председником (Џорџом) Бушом млађим проглашена је независност. У време Обаме догађа се државотворност Косова, да би, сигуран сам, сада дошло до финализације наше државе, пријемом у УН, управо због подршке Трампа“, рекао је Весељи.

Он је додао да је као личност али и као део народа Косова поносан због пријема код америчког председника као представник „најамеричкије оријентисаног народа“.

Председник Скупштине Косова објавио је данас на Фејсбуку слику сусрета с Доналдом Трампом, уз коментар да је први лидер из региона који је имао сусрет с новоизабраним америчким председником.