Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Вучић је превише оптерећен влашћу!

0

Свака власт квари човека, а апсолутна власт квари апсолутно, највише, рекао је Шешељ.

„Вучић жели потпуну власт. Жели да се непосредно пита о свему“, рекао је Војислав Шешељ и додао да је премијер довео себе у ситуацију да је министар у свим министарствима, а да су остали чланови Владе само безначајне фигуре.

seselj-jt

Лидер радикала сматра да је погрешан потез Вучићева кандидатура за председника, пошто ће, у случају победе, преузети апсолутну власт у земљи.

 
 
Као једину гору варијанту од Александра Вучића, Шешељ види представнике прозападно орјентисане опозиције. За такав однос Шешељ је дао два аргумента:
 
Као главне супарнике на изборима, Шешељ је, поред Вучића, именовао Сашу Јанковића и Вука Јеремића, за које верује да ће их прегазити у првом кругу гласања. А шта је рекао о осталим кандидатима за председника Србије, погледајте на снимку:
 
Посебно се осврнуо на Вука Јеремића против чијих се дедова Хамдијом и Хакијом Поздерцем Шешељ борио у младости, и због којих је и робијао. Он тврди да иза Јеремића стоји катарски новац који је широм света коришћен за крваве револуције, као у Либији, Египту, Сирији… Послушајте шта је још Шешељ „ставио на рачун“ Вуку Јеремићу:
 
Шешељ се осврнуо и на, сада већ устаљене оптужбе да радикали желе ратове. Он је рекао да српски радикали не желе никакав рат, али да никада, као Николић, не би себи дозволио тако неодговорну изјаву да „Србија никада више неће ратовати“, јер то нико не може да зна унапред.

А који начин Шешељ види као једини за повратак Космета у окриље Србије, послушајте на снимку:

 
На чију подршку СРС највише рачуна на предстојећим изборима послушајте на снимку: