Прочитај ми чланак

Путин их препородио: Украјино, довиђења

0

Крим -- Буџет Крима је два и по пута већи него у доба када је полуострво било део Украјине, истиче лидер Кримске републике Сергеј Аксјонов.

Приходи буџета су скоро два пута већи од статистике из украјинског периода, чак и без узимања у обзир федералне помоћи, појашњава он.

© Sputnik/ Владимир Астапкович

© Sputnik/ Владимир Астапкович

“У најбоље време из периода Украјине буџет Крима износио је мало више од 22 милијарде рубаља. Дакле, за само три године, без обзира на све блокаде и санкције, без обзира на компликовани прелазни период, Крим је по приходима буџета скоро два пута јачи него у периоду док је био под украјинском управом, и то без узимања у обзир федералне помоћи”, напомиње Аксјонов.

Према његовим речима, још једна позитивна тенденција јесте знатно повећање обима финансирања главних сфера економије и социјалне сфере.

На Криму су одбацили и било какве планове о ревидирању одлуке о приступању Русији, односно “пробне балоне” из САД и од неких украјинских политичара.

Наиме, на предлог неких кругова из Кијева, наводно, у САД се разматра могућност да Украјина да у најам Крим Русији на неколико деценија, па да се онда одржи референдум.

Међутим, Русија је одбацила све приче о ревизији референдумске одлуке о приступању Крима и саопштила да је Крим део руске територије и да о томе нема никаквих преговора.