Прочитај ми чланак

ПАРОВИЋ: Да ови оду, а да се они не врате!

0

Србији су неопходни нови људи на кључним позицијама у друштву. Једино нови људи, неоптерећени баластом пређашњих лоших политика током деведесетих и двехиљадитих имају неопходну енергију и ентузијазам да могу да схвате и искористе ветрове промена који дувају у Европи, а који су веома повољни по нас као друштво.

У том смислу, предстојећи избори у Србији могли би бити својеврсно чистилиште старих политичких кадрова што је корисно и веома важно. Међутим, имајући у виду да све више логика избора иде ка изјашњавању за или против Александра Вучића, то би онда могло да омогући разноразним барабама и политичарима са ботоксираним биографијама да се још једном провуку. У заглушујућој буци изјашњавања за или против губе се разлике у програмима и превише лако се прелази преко тога шта је неко у прошлости радио. Речју, све постаје релативно, а у таквој ситуацији је веома тешко пропагирати нове и другачије политичке ставове.

Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

Из тог разлога свим снагама радићу на томе да пропагирам изборну логику по којој ови треба да оду, али да они никако не смеју да се врате. То је идеја трећег политичког правца који је неопходан уколико хоћемо стабилну државу, јер само на тај начин се отвара могућност да се успоставе нови аршини и заустави ово ротирање једних те истих људи које траје већ безмало три деценије.

Као најмлађи политички лидер у Србији и као представник нараштаја који је све ове године уназад жртва лоших политика, сматрам да имам сва права, али и обавезу да градим српско друштво по мери потреба нас који смо стасали и који на својим плећима имамо да носимо терет наслеђених проблема.