Прочитај ми чланак

Владимир Путин „улази у ум“ Доналда Трампа

0

Руском председнику Владимиру Путину је припремљен психолошки профил америчког председника Доналда Трампа, уочи сусрета који "ће се догодити некад и негде".

Како преносе светски медији, тим стручњака је Путину предочио да је Трамп човек који се не либи да ризикује, али може да буде и наиван.

tramp-putin-jutub

– Трамп не разуме потпуно ко је Путин. Путин је тврд момак – рекао је за НБЦ бивши заменик шефа руске дипломатије Андреј Федоров.

Покушај да се „уђе у ум“ америчког председника је урађен с циљем да помогне Путину да направи план за први сусрет са ексцентричним милијардером.

– У Кремљу се ради на веома озбиљном припремном раду, а на документу који има седам страна налази се потпуни психолошки профил Доналда Трампа, нарочито базиран на томе како се понаша последњих недеља и месеци – рекао је Федоров, који је Трампа упознао 2000. године.

Досије се редовно допуњава, а многи у Кремљу верују да Трамп председниковање Америком види као бизнис.

– Трамп не живи у кутији, он живи у маси. Он би требало да слуша људе око себе, нарочито у сегментима које слабо познаје – додаје Федоров.

НБЦ наводи да је сасвим нормално да председник или лидер буде потпуно информисан о томе „какав је човек“ неко са ким се сусреће, али је ово први пут да се припрема детаљан психолошки досије, који укључује и анализу ума и инстиката америчког председника.