Прочитај ми чланак

БЕОГРАДСКИ МЕДИЈИ: Николић неће бити премијер!

0

Председник Србије Томислав Николић изјавио је већерас да неће бити кандидат за председника Републике на предстојећим изборима, а да ће о функцијама бити речи након победе Александра Вучића на председничким изборима.

Како Ало! ексклузивно сазнаје, према договору премијера и председника, за сада се не зна коју ће функцију добити актуелни председник, али је сигурно да неће бити премијер.

Томислав Николић (Фото: Синхуа)

Томислав Николић (Фото: Синхуа)

„Договорили смо се да и даље заједно водимо државу. Наставићемо да заједно подижемо Србију са колена. Александар ће бити кандидат за председника“, рекао је Николић.

Око 18 часова, Александар Вучић и Томислав Николић проследили су медијима заједничко саопштење у коме је наведено да су разговарали о политичко-безбедносној ситуацији у земљи и окружењу и о предстојећим председничким изборима у Србији.Двојица саговорника окарактерисала су досадашњу сарадњу као важну, значајну и успешну за Србију и договорили се да блиско сарађују и у будућности, саопштено је после састанка.

Председник и премијер у потпуности су сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењима, на које је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства, саопштила је владина Канцлерија за сарадњу с медијима.

Јединство свих државних функционера‎ у решавању регионалних проблема и избегавање кризе најширих размера, приоритетни су задаци и Николића и Вучића, наводи се њиховом у заједничком саопштењу.

Председник и премијер усагласили су мере и потезе по питању босанскохерцеговачке тужбе за геноцид против Србије, као и по питању одбране виталних српских националних интереса поводом предлога за чланство такозване државе Косово у Унеску и Савету Европе.

Договорено је дневно координисање по овим кључним питањима за државу Србију, наводи се у саопштењу.

У саопштењу издатом после састанка није било речи о томе да ли ће се Николић кандидовати за председника Србије, како су претходних дана најављивали поједини медији.

Главни одбор Српске напредне странке недавно је одлучио да Вучић буде кандидат СНС за председничке изборе.