Прочитај ми чланак

Рогозин: Наше ракете ће разнети америчку ПРО – и сутрашњу и прексутршању

0

„По тенковима смо, нема сумње, у предности јер је „Армата” супериорна и америчким и израелским конкурентима, а о европским и да не говорим”

НОВЕ интерконтиненталне балистичке ракете, на чијој производњи радимо, биће у стању да пробију сваку америчку противракетну одбрану – изјавио је Дмитриј Рогозин.

df3c23

У интервјуу пвом каналу државне телевизије, навео је да руске стратешке нуклеарне снаге почивају на различитм ракетама, укључујући и старе овјетске ракете „Војвода” које су на Западу прозвали „Сатанама”, али и сасвим новим.

„Ракета „Војвода” се и даље веома боје, али су оне веома поуздане. Остаће у нашем наоружању све док не добијемо (у потребном броју) нове ракете. Радови на њиховој производњи теку по плану” – нагласио је Рогозин и у наставку рекао:

„Те ракете ће се појавити ускоро. Биће у стању да пробијају и данашњу, и сутрашњу, и прексутрашњу противракетну одбрану САД. Ми ћемо разнети њихову ПРО.Она данас не представља озбиљну војну претњу, ништа осим провокације”.

Имао је у виду тестирања тешке интерконтиненталне балистичке ракете РС-28 “Сармат”.

Биће тешке 100 тона, а носиће нуклеарних бомби и лажних циљева укупне тежине 10 тона.

„Војводе” могу да понесу 8,8 тона.

Тих ракета је СССР произвео 308, а носе 10 нуклеарних блокова (бомби). Свака има своје навођење на циљ и 750 килотона разорне снаге .

Рогозин је у истом интервјуу оценио да нови руски тенк „Армата” по техничким карактеристикама надмашује америчке, европске и израелске тенкове.

Притом је подвукао: „По тенковима смо, нема сумње, у предности јер је „Армата” супериорна и америчким и израелским конкурентима, а о европским и да не говорим”.

„Армата” ће ући у серијску производњу наредне године, а први пут је виђена на Паради победе 9. маја 2015-те у Москви.

Има потпуно дигитализовану опрему и блиндирану капсулу за посаду.