Прочитај ми чланак

Ружић и Мркоњић бојкотовали гласање СПС за подршку Вучићу!?

0

Потпредседник СПС Бранко Ружић и Милутин Мркоњић бојкотовали су данашњу седницу Главног одбора СПС! Управо они су социјалисти који су имали највише окршаја са напредњацима!

На седници се гласало о томе кога ће странка подржати на предстојећим председничким изборима.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Како сазнајемо, самој седници нису присуствовали ни Ружић ни Мркоњић, а управо они су социјалисти који су имали највише јавних окршаја са функционерима напредњака.

Ружић је у неколико наврата, директно или индиректно критиковао лидера СНС АЛександра Вучића, а Мркоњић је готово све време у рату с функционерком СНС и министарком у Влади Србије Зораном Михајловић.

Данашње гласање обележила је и чланица СПС Пламенка Лаћарац, која је једина гласала против подршке Вучићу.

Мркоњић је често био на мети напредњака, поготово након што је за радове на железничкој станице Прокоп у Београду рекао да су само „кречење“.

Дачић је представио као једногласну подршку премијеру, потпуно игноришући њен глас.

РУЖИЋ О СЕДНИЦИ СПС: Нисам бојкотовао већ сам ван земље

Бранко Ружић негирао је у изјави за Курир да је бојкотовао гласање на седници Главног одбора СПС.

„СПС је донео рационалну одлуку базирану на реалполитици, интересу Србије, њених градјана и државотворној оријентацији саме странке.

Очекујем да СПС преузме доминантнију улогу у управљању друштвеним процесима у Србији, као и да заједно са коалиционим партнером даје јасне и ефектне одговоре на изазове који стоје пред нашом државом.

Обострано поштовање СПС и СНС јесте кључ за постизање успеха, и без обзира на идеолошке, културолошке и програмске нијансе и разлике, програм свих нас јесте и мора бити успешна Србија“, закључио је он.

Ружић је додао да се тренутно налаз на конференцији у БиХ, где је један од предавача.

„Организатор је Wестминстерска Фондација за развој демократије. Ту су председници и чланови свих одбора за европске интеграције из целе БиХ. Тема је Упитник који су добили од Европске Комисије“, додао је Ружић.