Прочитај ми чланак

ДЕМОГРАФСКА БУДУЋНОСТ НЕМАЧКЕ – сваки четврти биће муслиман

0

Према једном владином извештају који је процурео у јавност, Немачка ће морати да прихвати 300 хиљада миграната годишње у наредне четири деценије, како би зауставила опадање броја становника. Документ чије је делове објавио Rheinische Post првог фебруара, открива да немачка влада рачуна на сталну масовну миграцију – по свој прилици из Африке, Азије и Блиског Истока – како би одржала тренутни број становништва Немачке (82,8 милиона) стабилним до 2060. године.

Извештај наговештава, да одлука немачке канцеларке Ангеле Меркел да дозволи улазак у земљу неких 1,5 милиона, већином муслиманских миграната, није била примарно хумани гест, већ прорачунати напор да се заустави немачко демографско опадање и очува будућа одрживост немачке државе благостања.

2

Према једном владином извештају који је процурео у јавност, Немачка ће морати да прихвати 300 хиљада миграната годишње у наредне четири деценије, како би зауставила опадање броја становника. Документ чије је делове објавио Rheinische Post првог фебруара, открива да немачка влада рачуна на сталну масовну миграцију – по свој прилици из Африке, Азије и Блиског Истока – како би одржала тренутни број становништва Немачке (82,8 милиона) стабилним до 2060. године. Извештај наговештава, да одлука немачке канцеларке Ангеле Меркел да дозволи улазак у земљу неких 1,5 милиона, већином муслиманских миграната, није била примарно хумани гест, већ прорачунати напор да се заустави немачко демографско опадање и очува будућа одрживост немачке државе благостања.

Ако већина нових миграната који дођу у Немачку у наредне четири деценије буде из исламског света, муслиманска популација у Немачкој могла би да скочи на преко 20 милиона и износи више од 25% од целокупне немачке популације 2060. године.

Критичари немачке ,,политике отворених врата“ упозоравају, да је скорашње нагло повећање у муслиманској популацији Немачке – која је по први пут премашила 6 милиона у 2016. години – већ заувек изменило изглед земље.

Масовна миграција убрзава раст ислама у Немачкој, о чему сведочи умножавање забрањених зона (no-go zones), шеријатских судова, полигамије, дечијих бракова, насиља због повређене (породичне) части (honor violence). Масовна миграција већ је одговорна за друштвени хаос, укључујући џихадистичке нападе, епидемију мигрантског силовања, кризу здравственог система, пораст криминала и навалу немачких грађана да купе оружје за самоодбрану, и чак да напусте Немачку заувек.

Влада није рекла како планира да интегрише потенцијалне милионе додатних муслимана у немачко друштво. Цена за заустављање немачког демографског опадања, изгледа да је даља исламизација Немачке под маском мултикултурализма.

3

Према извештају којег је саставила Федерална статистичка служба (Destatis), влада је раније предвидела, да ће немачка популација да спадне са 82 милиона на 73 милион са 2060. годином, или у најгорем сценарију на 67,7 милиона. Сада је та процена ревидирана, заснована на поновљеним предвиђањима која се тичу имиграције, стопе прираштаја и очекиваног животног века.

Услед позитивне нето миграције (више је људи ушло у земљу него што ју је напустило), немачка популација је повећана за 1,14 милиона у 2015. години, и за додатних 750 хиљада у 2016. години, достижући до сада највећи број од 82,8 милиона на крају 2016. године, према прелиминарним проценама Destatis-а.

Са стопом фертилитета од 1,6 детета по жени, која је доста испод оне од 2,1 детета за репродукцију, Немачкој ће требати стални прилив од 300 хиљада миграната годишње, како би одржала стабилним тренутни ниво популације до 2060. године.

Извештај наглашава потребу брзе интеграције миграната у радну снагу, како би они могли да доприносе социјалном систему. ,,Према претходном искуству, то неће бити лако и захтеваће више времена него што се у почетку често мислило“ признаје се у извештају. ,,Успех ће бити видљив тек средњорочно/дугорочно.

Скорашње истраживање Frankfurter Allgemeine Zeitung-а открива, да је тридесет највећих немачких компанија запослило свега 54 избеглице, укључујући и 50 које је унајмила као курире Deutsche Post, највећа логистичка фирма. Руководиоци компанијâ кажу, да је главни проблем у томе што мигрантима недостају квалификације и добро знање немачког језика.

Према Федералној служби за рад, образовни ниво новопридошлих миграната у Немачку је далеко нижи од очекиваног; само четвртина има дипломе средње школе, док три четвртине нема било каквих квалификација. Свега четири посто њих има високо образовање.

A protester holds a banner reading "Stop Islam Terror" during a rally called 'Patriotic Europeans against the Islamization of the West' (PEGIDA) in Cologne, Germany, Monday evening, Jan. 5, 2015. Thousands of  people demonstrated against the PEGIDA protesters and stopped their march through the city. (AP Photo/Martin Meissner)

За сада, велика већина миграната који су стигли у Немачку 2015. и 2016. године, су штићеници немачке државе. Немачки порески обвезници платили су око 21,7 милијарди евра за помоћ избеглицама и азилантима у 2016. години, и платиће сличну суму и у 2017. години.

Документ министарства финансија открива, да мигрантска криза може да кошта немачке пореске обвезнике 93,6 милијарди евра, до 2020. године. Око 25,7 милијарди евра биће намењено за социјалне трошкове – исплате за незапослене и стамбену потпору. Око 5,7 милијарди евра биће намењено за курсеве језика и 4,6 милијарди за укључивање избеглица у радну снагу.

Масовна миграција је такође повећала тражњу за становима, повећавајући тако трошкове изнајмљивања за обичне Немце. Према Rheinische Post-у, сваке године тражи се око 350 хиљада нових станова, док је само 245 хиљада станова саграђено 2014. године, и 248 хиљада 2015. године.

У међувремену, према извештајима полиције, мигранти су починили 208.344 преступа у 2015. години. Ова бројка представља повећање од 80% у односу на 2014. годину, што значи да су мигранти сваког дана починили 570 преступа или 23 преступа на сат између јануара и децембра 2015. године.

Немачки обавештајни документ који је процурео у јавност упозорава, да ће масовна миграција из муслиманског света водити ка повећању политичке нестабилности у земљи. Документ упозорава, да ће ,,интеграција стотина хиљада илегалних миграната бити немогућа узимајући у обзир већ постојеће муслиманске паралелне заједнице у Немачкој. У документу се додаје: ,,увозимо исламски фундаментализам, арапски анти-семитизам, националне и етничке конфликте других народа, као и различита схватања друштва и права. Немачке безбедносне агенције су неспособне да се носе са тим увезеним безбедносним проблемима, и реакцијама немачке популације“.

У интервју за Die Welt, неидентификован високи официр безбедности рекао је: велики прилив људи из других делова света водиће ка нестабилности наше земље. Дозвољавајући ову масовну миграцију, ми стварамо екстремисте. Главни део друштва се радикализује јер већина не жели миграцију коју су наметнуле политичке елите. У будућности, многи Немци ће се удаљити од уставне државе“.

5

Скорашње истраживање фирме YouGov открива, да 68% Немаца верује да се безбедност у земљи погоршала услед масовне миграције. Скоро 70% испитаника каже, да се боје за свој живот и имовину на немачким железничким и метро станицама, док се 63% осећа несигурним на великим јавним догађајима.

Истраживање куће INSA открива, да 60% Немаца верује да ислам не припада Немачкој. Скоро половина (46%) оних који су испитани каже, да је забринута због ,,исламизације“ Немачке.

Када би се сада одржали избори, ипак, Ангела Меркел би лако освојила наредни четворогодишњи мандат за канцелара. Истраживање куће INSA, које је рађено за Bild говори, да би Меркелова ЦДУ освојила 33% гласова, док би СДП освојио 27% а антимигрантска партија Алтернатива за Немачку 9%.

Процењивање муслиманске популације у Немачкој

Немачка се сада такмичи са Француском око најбројније муслиманске популације у западној Европи.

Повећање муслиманске популације у Немачкој је потпомогнуто масовном миграцијом. Процењено је, да је 300 хиљада миграната дошло у Немачку 2016. године, поред више од милион оних који су стигли 2015. године. Барем 80% (800 хиљада у 2015. и 240 хиљада у 2016. години) од новопридошлих су муслимани.

Уз новопридошле, стопа раста муслиманске заједнице која већ живи у Немачкој је око 1,6% годишње (77 хиљада) према подацима студије Pew Research Center о расту муслиманске популације у Европи. Према пројекцијама Pew Research Center које су обелодањене пре текуће мигрантске кризе, муслиманска популација у Немачкој већ је достигла предвиђених 5.145.000 са крајем 2015. године.

Са 800 хиљада муслиманских миграната који су стигли у Немачку 2015. године, 240 хиљада који су дошли 2016. године, уз 77 хиљада услед природног повећања, муслиманска популација је повећана за 1.117.000 и досегла је 6.262.000 крајем 2016. године. То износи 7,6% свеукупне немачке популације од 82,8 милиона људи.

Муслиманска популација у Немачкој могла би да нарасте на 20 милиона већ 2020. године, према председнику Баварске асоцијације локалних самоуправа Уве Брандлу. Његова прогноза се базира на тзв. повезивању породица – појединци чије су молбе за азил усвојене одмах ће да доведу између четири и осам чланова породице у Немачку.

Пре више од једне деценије, историчар Бернард Луис је упозорио да ће ако се текући миграциони трендови наставе, Европа бити муслиманска на крају 21. века. Немачке политичке елите предњаче у остваривању овог предвиђања.

Превео са енглеског: Небојша Вуковић