Прочитај ми чланак

УЈКА СЕМ нови ‘заштитник’ Срба

0

Ујка Сам, нови заштитник Срба. (Ујка Сам сједи у својој фотељи у овалној соби, а око њега стоје његови савјетници, они који још нису смијењени, нити су дали оставке).

Ујка Сам: Назначио бих вам моје основне спољнополитичке принципе које ће наша земља спроводити. Прво, борба против исламског тероризма. Друго, немјешање у интерне ствари других држава. Треће, бољи односи са Русима и четврто, стварање војске Косова.

Што се тиче борбе против тероризма, ту смо кухани и печени. Сорош нас је, са својим лажним хуманизмом, средио.

d

Мајку му! Има више пара од мене! Утјецао је на наше судство као што је утјецао на Меркелову и Оланда у Њемачкој и Француској. Тамо је већ ушло пар милијуна исламиста, а и овдје ће убрзо бити тако. Исламисти улазе код нас свим могућим средствима. Чак стижу и јахтама, једрилицама, приватним авионима и хеликоптерима. А ни зид према Мексику нисмо изградили. Исламисти с једне , а Латиноси с друге стране. У клопци смо,Факит! Међутим, то ћемо оставити за другу сједницу.

Данас ћемо искључиво разматрати побољшање односа с Русима и спрјечавање настанка Велике Словеније. Извињавам се, Србије. Не знам зашто ми је Словенија на памети!

Ах, бај д веј. Јучер сам смијенио једног вашег колегу, јер је нешто мешетарио са Русима мимо мог знања. Једини сам ја тај који је у стању да с њима побољша односе.

Имам план како ћу то постићи. Руси ће морати престати бити пријатељи с Кинезима, престати да подржавају Иран и морају вратити Крим Украјини.

Први савјетник: Мистерпрезидент, не разумијем до краја. Ако то будемо од њих тражили, наши односи ће постати још гори! А ви хоћете да буду бољи.

Ујка Сам: Ништа ниси схватио. Зато и ниси предсједник нити ћеш икада бити. Политика је бизнис. Ако се Руси одрекну свега што сам рекао, пустит ћемо их да побиједе наше репрезентације у хокеју и кошарци. Бесплатно ћемо им у Москви и Петрограду изградити ланац Бургерса и Мек Доналдса, а дат ћемо им и једногодишње партнерство у управљању компанијомКокаКоле. То је понуда која се не одбија!

Први савјетник: Путин неће на то пристати Морамо му још нешто понудити. Позовимо га на Хаваје бесплатно мјесец дана. То би, можда, одлучило.

Ујка Сам: С ким ја имам посла! То је јако лош савјет. Ако Путин дође мјесец дана на Хаваје, затражит ће азил и неће се више хтјети вратити у Русију. Морат ћемо га још деценијама издржавати, а то није предвиђено буџетом. Поврх свега, ако овдје остане, настат ће хаос у Русији, па нећемо имати с ким преговарати.

Не! Морамо га уразумити, посебно када се ради о Криму.

Плиз, подсјетите ме, тко је сада на власти у Украјини?

Први савјетник: Истински демократски нацисти.

Ујка Сам: Знао сам. Дакле, ми тамо бранимо истинску димокраси, а она се не може бранити без враћања Крима.

Први савјетник: Питам поново. А што, ако руски медвјед на то не пристане?

Ујка Сам: Приближит ћемо му, не само наше ставове, него и нашу војску. Имамо већ тамо антиракетни штит. Довели смо им на границе нових педесет хиљада људи са тенковима.

Уосталом, због чега трошимо три милијарде долара дневно на оружје и обрану. Мало ћемо их препасти и Крим ће пасти као крушка, Путину неће пасти на памет да га брани и да тиме изазове Трећи свјетски рат.

Требало би да заратимо и са Кинезима јер хоће за себе Кинеско море, а и пљачкају нас са продајом њихових јефтиних производа на свјетском тржишту.

Успут ћемо средити и терористичку Сјеверну Кореју. А уништит ћемо и иранско-исламски нуклеарни тероризам, само ако се њихове вјерске вође, ајатоласи, усуде да зуцну. Ако хоћемо да се не мијешамо у послове других земаља, морамо мало и ратовати прије него их оставимо на миру.

Добро, нећемо више о медвједима, косоокима и ајатоласима. Пређимо на питање Косова. Зна ли нетко хисторију тог подручја.

Други савјетник: Мистерпрезидент, ја све знам. Докторирао сам у Приштини. То је главни град Албаније. Сори, Косова. Ево, укратко, хисторије тог подручја.

Оно је до дванаестог стољећа било дио Велике Албаније. Онда су ту упале српске хорде које су дошле директно из Русије и које је помагао Ђингис Кан.Покорили су тамошње Албанце и претворили њихова културна здања у православне џамије. Тамо су царевали насилници као што су Аристотел, Свети Сава, некакав Душан, а неко вријеме чак и Иван Грозни. И тако је то трајало све до Тита, Стаљиновог насљедника. Тито је био мудар и дао Косову аутономију.

Након Тита, Србијом је завладао онај крвник Милошевић који је био одлучио да уништи све косовске Албанце. Побио је одмах сто хиљада њих. Затим је на Приштински стадион довео четиристо хиљада Албанаца и тражио од Садама Хусеина да му даде нешто оружја за масовно уништавање, конкретно пар нуклеарних бомбица, како би уништио и стадион и Албанце. ЦИА је то сазнала и наредила НАТО-у да ослободи Косово.

Ујка Сам: НАТО? то је она застарјела војна организација. Треба је модернизирати са тактичким нуклеарним наоружањем!

Други савјетник: Корект, мистерпрезидент. Али то није главни поинт.

Вел. НАТО је ослободио Косово од Крвника Милошевића, којег смо прво затворили у Хаг, па смо га онда дефинитивно средили. Али су иза њега дошли други мали Милошевићи који су наставили са злочинима према косовским Албанцима.

Замислите! Неки су дан, Срби, послали влак пун динамита према Косовској Митровици, главном граду Сјеверног Косова. То је мјесто насељено претежно Албанцима. Воз је требало да експлодира и да побије све становнике КосовскеМитровице. ЦИА је о томе обавијестила косовског предсједника. Предсједник је, омотан албанском заставом, дошао на границу са Србијом и легао на трачнице испред влака који се приближавао. Било је ту много новинара, па су Срби одустали од свог злочиначког умишљаја.

Овај предсједник, заборавио сам му име, предложен је за Нобелову награду.

Ујка Сам: Шит! То се не смије десити. Ове године ја требам добити ту награду. Што ће ми долари и предсједништво без Нобел Прајз.

Други савјетник: Бат, мистерпрезидент. Нисам завршио.

Ујка Сам: Све сам већ схватио. Ми се, по мојој доктрини, не смијемо више мијешати у послове других земаља. Морамо, дакле, напустити и Косово. Али, ако ми одемо, Срби ће тамо ући. Према томе, Косово мора имати своју војску да би се обранило од српске инвазије и окупације.

Чује се нека бука. У овалну собу упада агент ФБИ-а и виче панично како су исламски манифестанти и мексички илегални мигранти пробили ограду Бијеле Куће и приближавају се овом мјесту, а тајни агенти их неће још дуго моћи задржати.

Ујка Сам: Знао сам да ће се то десити. Како ће Америка преживјети без мене? Бјежимо у протуатомско склониште. Тамо ћемо наставити сједницу.

Предсједник и савјетници бјеже у паници. Предсједник, бјежећи, скандира: Живјела Словенија! Живјело Косово! Живјела Украјина! Доље пријатељска Русија! Доље Путин!

Крај драме.