Прочитај ми чланак

НОВОПАЗАРЦИ ИЗБЕГЛИ СУСПЕНЗИЈУ ИГРАЧА, јер су тражили допис на – бошњачком језику

0

Наставак Суперлиге и почетак пролећног дела шампионата није могао да протекне без новог преседана у нашем фудбалу! У центру пажње су Нови Пазар, забрана регистрације нових играча и допис из Фудбалског савеза Србије, који су у овом клубу затражили на - бошњачком језику.

Наиме, Новопазарци ће у суботу на мегдан Црвеној звезди са свим зимским појачањима, иако су имали забрану регистрације играча од стране Дисциплинске комисије ФСС због дуга од 143.000 евра према бившим играчима и тренерима.

novi-pazar_660x330

Али, из клуба су послали жалбу да је допис којим им је забрањена регистрација написан језиком који не разумеју, односно српским.

Тако су тражили решење да се преведе на бошњачки, на шта имају право према Уставу Републике Србије, што је довело до одлагања суспензије. И након добијеног превода, имаће право на жалбу, што би додатно могло да одложи казну.

Суперлига почиње овог петка утакмицом Младост Лучани – Раднички Ниш, што очито није у првом плану, док дан касније Пазарци гостују Црвеној звезди од 15 сати – у пуном саставу.