КОМПЛИМЕНТИ: Британци нахвалили Београд!

5

Британски лист Телеграф је поводом Дана државности Србије објавио чланак о Београду, наводећи да српска престоница важи за дестинацију на којој се може уживати у свим годишњим добима.

Лист наводи да је ноћни живот веома узбудљив и разноврстан тако да ће свако понаћи нешто за себе, а као велика предност истиче се и то што се Београд налази на ушћу Саве у Дунав, а у летњим месецима се ноћни живот сели на реке и сплавове.

Телеграф наводи да је Србија у процесу придруживања ЕУ и да се у Београду користи динар као валута. Карте за туристичке атракције и градски превоз су приступачне, а трошкови за храну и пиће су такође веома скромни.

Храм Светог Саве је један од највећих храмова на свету, а пројекат који је започет 1935. године још није потпуно завршен и толико је велики да се и данас ради на унутрашњости цркве, укључујући и осликавање, наводе репортери британског листа.

Они су одушевљени и храном, посебно ћевапима, традиционалним балканским јелом које се састоји од млевеног меса печеног на роштиљу.

Лист пише и о Калемегданској тврђави са погледом на Саву и Дунав која је популаран градски парк где Београђани уживају у фантастичном погледу.

До Београда је могуће доћи пругом која води из Бара а Телеграф наводи да је то најспектакуларније путовање возом у Европи. Карте су приступачне, а у принципу није тешко доћи до места поред прозора, тврде репортери.

Помиње се да је у Београду могуће видети и зграде које припадају комунистичкој ери и рушевине које су остале након НAТО бомбардовања, преноси РТС. Међутим, када је реч о архитектури, издваја се Земун у коме су куће из аустро-угарског периода, као и Скадарлија, боемска четврт која има шарм Монмартра.

Посетиоцима се саветује да обавезно посете Кућу цвећа, Титов гроб и музеј пун поклона које је лидер Југославије добио.

На крају, Телеграф посвећује пажњу и фестивалу „Егзит“ у Новом Саду, који се налази на само сат времена вожње од Београда.

Како се истиче, то је један од најпознатијих музичких фестивала у Европи на коме су наступале многе светске звезде.

 • Vujajlovic Duska

  Prvo u Januaru ubili SRBA i povadili delove 78000 Srba Preko Sotonsite Loncara onda sad sa takvim Srbskim Bubrezima i Srcadima Naravno da Srce Pati za telom iz kog je ukradeno
  SERBS SION

  • dr.mr

   Da ti znas za boga ne bi se bavila pisanjem po ovom sajtu. No ajd da ti odgovorim .
   Hvale englezi nase zene po Beogradu jer im se sve kurvaju za sitne pare

 • grebak grebić

  Британци, „старе курве “ како су их многи западњаци називали, су се увек одушевљавали Србијом, српским народом, а нарочито Београдом. Док су нас многи Срби убеђивали како је Загреб лепши од Београда дотле, скоро сви странци се слажу да је Загреб неинтересантан град и сувише провинцијски у односу на Београд. Од доба Турака, па све до данас Енглески путописци су писали увек похвално о нама и Београду. Један од ретких критичара је био велики Корбезије, али је то небитно јер се његови појмови урбанизације своде на архитектуру. Енглескиње, наше велике пријатељице-болничарке су писале са одушевљењем о Србима и нашој народној култури. За све то време Немци су за нас имали само две речи „Сербише Швајн“ што су наравно они, а никако ми! Павелића и Хитлера су могли имати само Хрвати и Германи, два најзлочиначкија народа у Европи, али и два народа који се не воле много.

  • Аца Тодоровић

   Што ниси питао масона Черчила шта мисли о Београду, кад је попио шамар, због писања све најгоре о Србији и Србима. ?
   Немамо ни горих ни већих непријатеља од енглеза., па видиш која су гамад, позивају своје грађане да посете сатанистичку кућу и поклоне сотонином слуги и масону титу, а не спомињу наше краљевске дворе.
   „Учите и децу своје деце, да мрзе енглезе, говорио је Никола Пашић још пре сто година. а ти и даље хвалиш енглезе, од којих нема већих злотвора на планети. Усташе и Хитлер, нису побили народа колико су енглези побили у Индији и Африци. Хрвати и Германи су мале бебе за енглезе.

  • Херцеговина

   Ацо, шта ме боли карина за то колико су енглези побили Индијаца и Африканаца????
   крват не море бити НИКАД ,,мала беба,, за енглеза, човјече Божији!!!