Прочитај ми чланак

ДСС: Због Српске напредне странке Србија губи Косово и Метохију

0

Протекло је девет година од дана једностраног проглашења независности Косова и девет година вођења политике српских власти којом се саучествује у успостављању независне државе Косово.

Данас, девет година после самопроглашења независности Косова, на Косову и Метохији више нема најважнијих српских институција, а у Бриселу се по диктату Европске уније и Вашингтона закључују неуставни споразуми чијим спровођењем се заокружује његова државност. Једнаком политиком Демократске странке и Српске напредне странке да „ЕУ нема алтернативу“ Србија је пристала да се одрекне дела сопственог народа и територије.

dss-demokratska-stranka-srbije_660x330

Годишњицу самопроглашења независности председник Косова, председник владе Косова и шеф канцеларије ЕУ обележили су, поред осталог, полагањем камена темељца царинског прелаза Мердаре. То је само једна од последица Споразума о интегрисаном управљању границама који су представници Србије потписали у Бриселу. Зато би било сасвим природно да је уз Хашима Тачија и Исе Мустафе и актуелни председник Владе Србије, као и сви председници српских Влада након 2008. године, убаце лопату бетона у темељ царинског прелаза којим се учвршћује инсталирање друге албанске државе на тлу Србије.