Прочитај ми чланак

ДРАЖА ПЕТРОВИЋ: Деру се као напредњаци у фебруару

0

Када чујете колико година има прелепа Оливера Јовићевић, заборавићете и ко јој је био гост! - гласио је наслов који су у уторак објавили српски сајтови. Ко је кликнуо мишем на наслов могао је да сазна да Оливера Јовићевић има 51. годину, али нико није заборавио ко јој је био гост, зато што су сви мислили да јој је гост у ствари био водитељ.

-Човече! Она има 51. годину и по занимању је водитељ! – закључили су сви који су кликнули на наслов: “Када чујете колико година има прелепа Оливера Јовићевић, заборавићете и ко јој је био гост!”

Бољи наслов би био: “Када чујете колико година има прелепи Александар Вучић заборавићете и ко му је био гост!”, пошто се испоставило да му је прелепа водитељка, узраста 51. годину, поставила 52 питања, а он њој 27 и притом је прекинуо 45 пута, али јој није поставио кључно питање: “Оливера, увек ме занимало, колико ви заправо имате година?”

bg-dragoljub-petrovic-clf-090615.Still009

– Овај Вучић је очајан водитељ! Није питао најважнију ствар: колико има година? – закључили су сви који су гледали “Упитник” и сат и по чекали да сазнају колико година има Оливера Јовићевић.

Тако да је најбоље да следећи “Упитник” почне речима: “Моје име је Оливера. Имам 51. годину и 52 питања, али унапред вас обавештавам да немам одговор на 27 питања, зато што сам ја водитељ, а не гост”.

У тој емисији Александар Вучић је на јасно питање Александра Вучића: “Коме би требало да припадну деца Синише Малог?” – објаснио да деца Синише Малог треба да припадну мајци, зато што је мајка деце Синише Малог открила новинарима шта је Синиша Мали радио док је шврљао ноћу, што је вековни разлог жучних расправа међу супружницима.

-Где си био прошле ноћи!? Дошао си кући у пет ујутру! Бестидниче! – урлала је супруга Синише Малог на Синишу Малог.

-Не смем да ти кажем… мало је незгодно… – замуцкивао је Синиша Мали.

-Ђубре, ти ме вараш…

-Не душо! Забога!

-И шта ће ти та фантомка!? Је л’ то неки садо-мазо? – наставила је супруга да урла, оправдано, јер ко не би урлао да му се супруг појави у пет ујутру са фантомком и благо развезаном краватом.

-Љубави, није то што мислиш! Ево, признајем: порушили смо целу једну улицу!

-Ноћу сте рушили целу једну улицу! Причај ти то неком другом, швалерчино, ти мислиш да сам ја луда па ћу да поверујем да у 21. веку целу једну улицу рушите ноћу!?

-Али драга, имам сведоке! Сви ће сведочити у моју корист, чак и они који су били везани за бандере!

Гледајући наредних дана телевизију супруга Синише Малог је схватила да је ствар потпуно чиста:

-Он ми је веран! И искрен! Баш је сладак! Додуше, није баш нормалан… Што није рушио дању? – упитала се супруга, сасвим логично.

Али је незгодација настала када је једног дана све испричала новинарима, па га је премијер пријатељски посаветао:

-Слушај Синиша, следећи пут кад те жена пита где си био прошле ноћи, ти слободно кажи да си био у швалерацији, чак иако ниси био швалерицији, ево ја ћу да ти будем сведок да смо били обојица. Боље је да слажеш и по државу и по Српску напредну странку – објаснио му је премијер, брачни саветник свих људи који ноћу раде, иако сви мисле да шврљају около.

Веровало се да је фебруар специфично време за мачке, али је ове године утврђено како је фебруар заправо веома специфично време за напредњаке.

Некада се говорило: “Деру се ко мачке у фебруару”, мада локални српски живаљ све више стиче утисак да мачке уопште нису толики проблем.

-Какве мачке!? Деру се ко напредњаци у фебруару! – имају утисак сви који ових дана у слободно време прате ТВ програм.

Наиме, у оној истој емисији где је Александар Вучић објашњавао коме треба да припадну деца, он је отворио још једну велику тему из домена Центра за социјални рад.

-Ево, на пример, Српској напредној странци су припала деца Томислава и Драгице Николић, али ћемо ми убрзо да им вратимо децу, посебно оног Радомира! Зато што деца треба да буду са родитељима, а не у Српској напредној странци – рекао је премијер одлучно.

Томислав Николић је, међутим, исте те вечери размишљао у сасвим другом смеру, пошто би он радије да му врате странку, а да задрже децу.

-Дуго сам веровао да деца треба да припадну оцу, али сам сад стопостотно убеђен да децу кад порасту, осамостале се, треба вратити мајци, тачније – отерати их у мајчину – јер су много безобразна, а странку треба вратити оцу! – објаснио је Томислав Николић на прослави свог 65. рођендана окупљенима сопствена размишљања у вези важних питања из социјалне политике.

Рођендан је био ко и сваки други, једино му је било сумњиво што су главне званице отишле на Палмину славу у Баточину, док је код њега дошао само новинар Спутњика, који се све време распитивао за рецепт оне предивне торте урађене у дезену српске заставе са забодним ватрометом.

-Јао, председниче, морате да ми дате рецепт за ову торту! – рекао је новинар Спутњика.

-За ову торту потребан вам је шлаг, фил, коре, млевени бадем, једна мања српска застава и кандирано воће…

-Какво воће?

-Кандирано…

-Да ли ви то можда алудирате на кандидатуру?

-Био сам јасан! – рекао је председник Николић, мислећи да свако зна да разликује кандидатуру од кандираног воћа.

Али већ за пет минута цела Србија је знала да новинари Спутњика не разликују кандирано воће од кандидатуре.

-Јеби га… Сад нема назад! – рекао је председник Николић пошто је прочитао вест о сопственој кандидатури за председника.

Коју је, додуше, прочитао и Вучић. И сетно се сећао њиховог последњег разговора.

-Моји услови су: да Андрићев венац промени име у Венац “томоваче” – набрајао је председник Николић.

-Прихваћено – штиклирао је у свеску премијер Вучић.

-Затим, да се због Веље Илића фебруар убудуће зове вељача, као што лепо кажу браћа Хрвати – набрајао је председник Николић.

-Прихваћено – штиклирао је премијер Вучић.

-Да ми провериш да ли Оливера Јовићевић стварно има 51. годину, делује млађе… – набрајао је председник.

-Прихваћено – штиклирао је премијер.

-И да Драгица остане прва дама и кад ти будеш председник! – закључио је списак захтева председник Николић.

Премијер Вучић је онда истрчао са састанка и није се више јављао.