Прочитај ми чланак

„УЗЛЕТЕО ОД НУЛЕ И ВРАЋА СЕ НА НУЛУ“ Шешељ: Ово је тужан крај Николићеве каријере

0

Улога Томислава Николића у целој овој причи око кандидатуре је епизодна. Заиста један тужан крај политичке каријере. Узлетео је од нуле и враћа се на нулу, рекао је лидер СРС Војислав Шешељ, коментаришући вести о потенцијалној Николићевој кандидатури за шефа државе.

– Више од две године говорили смо о карактеру Николића, у јавности износили криминалне афере, од дипломе, па тако даље. Овим је показао да је спреман да своју партију, коју је он сам основао, жртвује због личних интереса – каже Шешељ на конференцији за новинаре у седишту странке.

seselj

Он наводи да СРС нема разлога да буде незадовољна, и да су и он и његове страначке колеге убеђене да ће се у другом кругу борба водити на релацији Вучић-Шешељ.

– Сада, када је јасно ко ће бити каднидати, на мом удару је и Вучић, Николић, Јанковић, Јеремић… – рекао је Шешељ.

Он наводи да Николић може, према његовом виђењу, да рачуна на три-четири одсто подршке, не више од тога.

„Николић је толико компромитован, да не представља опасност“

– Чули сте за његов тајни сусрет са Мирославом Мишковићем у Ченеју, и сви знамо да и од раније има неких намигивања и контаката, од америчког амбасадора Кајла Скота синоћ, па са шефом делегације ЕУ Мајклом Давенпортом – каже Шешељ, истакавши да је Николић „толико компромитиван кандидат да не представља опасност“.

Шеф радикала је рекао да ће његова председничка кампања бити скромна, да СРС „кубури са парама“, и да не може да се пореди са Јеремићем „који је до сада велике паре потрошио“, али ни са Вучићем „који има власт“.