Прочитај ми чланак

УБИЛИ ИХ ШИПТАРИ: За 12 мртвих Срба нема правде већ 16 година

0

Парастосом у Цркви Свете Петке у Лапљем Селу обележено 16 година од минирања аутобуса "Ниш-експреса" у Ливадицама, када је погинуло 12, а повређено 43 Срба

Парастосом у Цркви Свете Петке у Лапљем Селу у четвртак је обележено 16 година од минирања аутобуса „Ниш-експреса“ у Ливадицама код Подујева, када је погинуло 12, а повређено 43 Срба. Злочин, један од најтежих по доласку међународне заједнице на КиМ, догодио се када је први од шест аутобуса са расељеним Србима у пратњи Кфора, кренувши на задушнице, нагазио на експлозив постављен у пропусту испод пута.

NIS-PODUJEVO-AUT

Гордана Ђорић, једна од преживелих путница из аутобуса, у нам је рекла да никад неће заборавити породицу која је седела одмах иза возача: са мајком Снежаном (27) и оцем Небојшом (29) био је и двогодишњи Данило, који је освојио симпатије свих путника. Сви су настрадали.

– Чињеница да 16 година међународне организације и привремене институције самоуправе у Приштини нису у стању да пронађу и казне налогодавце и извршиоце напада на аутобус „Ниш-експреса“ код Подујева обесмишљава сваку причy о владавини права и демократије на Косову и Метохији – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.